Legoland
Annons
Reseberättelse:

Legoland

(Danmark, Billund, Legoland)

Vi var nog en av de första familjer som bodde i det nyöppnade Lalandia Billund, precis bredvid Legoland. De små husen var mycket fina och en bit i från fanns en typ ICA affär där vi handlade frukost osv. Inne på Lalandia fanns restauranger och även där en liten livsmedelsbutik och café. Tyvärr ganska dyrt med tanke på det man får, men en kväll unnade vi oss att äta på restaurangen där, någon slags buffé. Buffé för två vuxna och två barn samt en varsin läsk till barnen och en varsin öl till oss gick på 800 kr. Det är ändå mysig atmosfär inne på Lalandia och barnen uppskattade leklandet Monkey town.
 
Vi gick till Legoland som tog ungefär 15 minuter då vår stuga låg en bit ifrån. Legoland är helt perfekt för barn som inte heller tycker om att åka karusell. (våra gör det inte! de håller mest till i spelhallarna på liseberg ;-). Allt från Indianlandet, till brandbilar där man tävlar mot andra familjer/barn, spännande teater och massor med imponerande legoskapelser!! Vi hade inträder för två dagar och var där en och en halv dag totalt. Vi åkte måndagen efter att skolan slutat i juni och jag lovar att det var inte en ända kö någonstans. Skönt både för oss och barnen! Om man vill ta körkort med legobilar, måste barnen vara 7 år. Vår ena pojke var 6 år och 10  månader när vi var där. Som tur var hade jag hört att man var tvungen att säga 7 år annars fick de inte ta körkort. Några barn framför oss, där fick inte flickan ta körkort eftersom hon hade 1 månad kvar till att fylla sju!! Det var bara storebrorsan som fick - de är stenhårda går inte att övertala! Så om ni vill att era barn ska få ta körkort, då är det sju år som gäller...
 
Andra halvan av dag två spenderade vi naturligtvis på badlandet på Lalandia, vilket barnen tyckte var riktigt häftigt, det tyckte i och för sig vi vuxna också!
 
Rätt dyrt att äta inne på Legoland, men det är sånt man får räkna med! Första dagen åt vi lunch vid indianbyn, medan vi tog med oss lite baguetter och frukt andra dagen att äta till lunch. Tre portioner mat vid indianbyn och en dricka gick på 500 danska kronor ;-). Kostar att ligga på topp, men samtidigt vill man ju unna sig när man väl är där, även om det finns gränser...
 
Rekommenderar att gå igenom parken och börja längst in de dagar då det är mycket folk, då alla börjar precis innanför entrén. Ett imponerande Legoland, dit barnen gärna skulle åka igen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se