Vinnar-recension: Sydpoolen
Annons
Reseberättelse:

Vinnar-recension: Sydpoolen

(Sverige, Södermanland, Södertälje, Sydpoolen)

Egen matsäck är ok att äta vid bassängen!

I hoppborgen

Hopp-bläckfisk

Vi vann (!!!) presentkort till äventyrsbadet Sydpoolen i Södertälje och idag var vi där. Vi har många gånger tänkt åka dit - det är ju ändå bara 30 minuter bort. Med presentkort i handen tog vi tag i det - och det var första, men inte sista, gången!

Badet är inte så stort, jag hade nog lite för höga förväntningar. Att jämföra alla nya bad vi kommer till med det vi upplevde på Lalandia i Danmark är inte riktigt schyst.

Vågmaskinen på Sydpoolen kommer igång varje hel- och halvtimma och det ser man fram emot. Däremellan sätts olika saker igång med jämna mellanrum - en vattenfontän, strålar ifrån taket, bubbelpool. Man kan simma runt i en ränna - den uppskattade min dotter på 7 ½. Rännan är 1.20 djup, så sonen på 5 ½ ville hänga med runt den en gång i mammas famn.
Annars var han helt nöjd med att vänta på vågmaskinen, "brottas" med fontänen" och flyta runt på alla flytsaker. Han åkte också den mindre rutschkanan.

Dottern provade den mindre av de två stora rutschkanorna och den tyckte hon om. Den stora vågade hon sig inte riktigt på - den såg ut att gå så fort!

Det märktes att det var lågsäsong och när vi kom dit var det inte alls mycket folk. Vi kunde fritt prova på alla saker och då hittade vi nya saker, som en bubbelpool bakom en trappa som vi först inte lagt märke till.

Ett stort plus att de på sin hemsida skrev att man gärna fick ha med egen matsäck och äta den vid något av alla de bord som fanns. Vi väljer gärna att ha egen mat istället för fast food.

Efter lunchen gick vi ut och hoppade i en hoppborg och en hopp-bläckfisk. Ett stort plus att de erbjuder andra aktiviteter än bad. Barnen älskade att duscha och sedan blöt "göra en säl" in i hoppborgen!

Vi tillbringade fyra timmar på Sydpoolen - under lågsäsong har de ingen begränsning av badtiden.

Barnen tycker att det var det bästa bad de besökt - om vi bortser från Lalandia som är i en klass för sig och som dessutom kostade betydligt mer. Hit kommer vi tillbaka och vi kan rekommendera det vidare till andra.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se