Sofiero roar alla åldrar
Annons
Reseberättelse:

Sofiero roar alla åldrar

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Sofiero i Skåne)

Mål med semestern: Tosselilla (förfrågan uppkom redan efter förra sommarens besök) och Sofiero (mamma Camillas önskemål).
 
Vad kan roa två tjejer på sex och fyra i en megastor trädgård? (Pappa S hängde bara med...) Mycket visade det sig. Trädgårdspromenaden inleddes med ett besök på själva slottet, där ett rum var inrett som ett prins-/prinsessrum med uppsydda utklädningskläder, speglar och böcker. I ett annat rum hoppade barnen på en megastor prinsesstårta.  Fortsatte med en vandring i oländlig terräng (enligt barnen), vackra rododendrondalar enligt Camilla. Promenadstigen ledde till en vacker gång mellan hängande träd, där det gick bra att leka kurragöma. En lekplats med sagoberättande dam, madickengunga, klätterställning och trädstamsslott uppenbarade sig och barnen ville aldrig gå därifrån.  Medan Camilla tittade på vackra planteringar avslutade barnen och S med en timmes lekstund i Majas odlingsträdgård. Utklädningskläder (bl a morot, sallad, kanin), planteringslådor, marknadsstånd och ärtbåt var en succé. Glömde jag nämna cafébesöket med skränande kajor som satt och väntade på godsaker och glasskiosken?
En succé för tre i familjen och en skön dag för pappa S.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se