Tosselilla 12 juli 2010
Annons
Reseberättelse:

Tosselilla 12 juli 2010

(Sverige, Skåne, Tomelilla, Tosselilla)

Badlandet

Vi åkte till Tosselilla en varm och solig dag med vår 6-åriga son och 2-åriga dotter. Vi hade bestämt träff på Tosselilla med vänner till oss, vars barn är 3 och 8 år gamla och vi sågs straxt efter 10 när de öppnade.
 
Det är toppenbra att man betalar allting på inträdet, dvs de flesta attraktioner ingår. På så sätt slipper man stå i biljettköer och barnen kan dessutom åka så många gånger de vill.
 
De klättrade och hoppade lite först i lekparken som ligger direkt innanför entrén och sen bar det iväg mot karusellerna, radiobilar, mini-uppskjut mm. Det var lagom mycket folk under förmiddagen, inga långa köer.
 
Vi åt lunch på hamburgerrestaurangen, eftersom det är det matställe som har mest att välja på och där man sitter någorlunda bekvämt (skulle kunna ha funnits en bättre restaurang). Maten var helt ok, vi fick det vi förväntade oss.
 
Intill restaurangen ligger det stora badområdet, så efter maten hade barnen bara ögon för det. Vi bytte om till badkläder och roade oss här med bassänger, massor av rutschkanor av olika slag (inte så många som passar de riktigt små barnen) inkl det stora "vattentornet" (bild). Barnen ville inte slita sig härifrån, utan vi blev kvar framåt halvfem. Därefter hann vi några snabba karusellturer och lite snacks innan det var dags för hemfärd - tyvärr, eftersom vi hade kunnat stanna ett par timmar till. Tosselilla skulle lätt kunna vara öppet till 20 under högsäsong.
 
Om man ska nämna nån nackdel, så är det restaurangutbudet, omklädningsrum (det fanns inte ens duschar i dem, bara utomhus) och dåligt städade toaletter vid badet (inte vid entrén, där var de fräscha).
 
Vi hade en toppendag och kommer gärna tillbaka!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se