En dag på Tosselilla
Annons
Reseberättelse:

En dag på Tosselilla

(Sverige, Skåne, Tomelilla, Tosselilla)

Barnpoolen

Grävskopan var kul

Tisdagen den 20/7 hade vi bestämt med min syster, hennes familj och morfar att besöka Tosselilla. Totalt 5 vuxna och 5 barn (3 st. 2-åringar och 2 st. 4-åringar).

 

Parken öppnar kl 10 och då rullade sällskapet in. Det finns gott om parkering när man kommer vid den tiden. Klockan var 10.40 när vi hade kommit igenom kassorna och fått namnband till barnen.

 

Det första vi gjorde var att köpa glass, som inte var svårt att hitta. Sen bar det av mot minibilarna, ingen kö och vi fick slita bort våra 2-åringar för att komma vidareJ

 

Efter det så delade vi lite på oss, de större barnen ville pröva på båtarna och de minsta ville åka tekoppar och tåg. Båtarna var fina, och det fanns flytvästar som passade alla, dock inte personal som höll ordning på de…

Samma sak med tekopparna och tåget (Circus Train), det var en man som gick emellan attraktionerna, så de små fick snällt sitta och vänta, de som har små barn vet att det är svårt, särskilt när det är varmt.

 

Det större tåget (Tossetåget) som går igenom området var en hit, ingen direkt kö, och man får chans att se hela området på ett smidigt sätt.

 

De som inte åkte med tåget fick i uppgift att handla lunch, det fick bli paj och pizza, som skulle gå fort så vi kunde komma vidare. Fort gick det, och det smakade bra, men väldigt dyrt. Vi åt maten på ett grönområde precis bakom restaurangen, med många bord och gott om plats under träden för den som inte ville sitta i solen.

 

Jag vill verkligen rekommendera att ta med egen mat att grilla, stora fina grillplatser, och så sparar ni pengarna till lotter, glass och souvenirer i stället.

 

Efter maten väntade djuren. Grisar, hästar, lamadjur och bl.a. getter, som barnen fick gå in och klappa. Tarzanstigen var väldigt fin men passar nog lite äldre barn. Vid guldvasken var det kö så vi kollade in dinosaurierna på vägen mot ytterligare en glass.

 

De större barnen prövade lite fler åkattraktioner, det var en del köer men flöt förvånansvärt bra med tanke på högsäsong och fint väder.

Det finns många fina lekplatser, med cyklar, gungor och klätterväggar, som passar de flesta åldrarna.

 

Vi avslutade dagen i badlandetJ

Det var väldigt mycket folk där, men jag fick uppfattningen att de har bra koll ändå. Den allra minsta poolen har mjuk botten och kanter, ett stort plus. Tosseplasket var väldigt roligt, men passar också mer för de äldre barnen.

 

Plus:     Många stora fina grönområden, också att det finns ”vanliga” lite mindre lekplatser, Trevlig personal. Sjukvårdstält, billigt för de över 60 att gå in.

 

Minus:  Dyr mat. Dåligt med personal på vissa attraktioner.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se