Besök på Framtidsmuseet
Annons
Reseberättelse:

Besök på Framtidsmuseet

(Sverige, Dalarna, Borlänge, Framtidsmuseet)

Såpbubbla

Flygsimulator

Ingång till Galaxen och Framtidsmuseet

Som utvald testfamilj begav vi oss mot Borlänge för ett besök på Framtidsmuseet. Trots GPS hade vi svårt att hitta målet. Eller...vi åkte förbi det utan att förstå/se att Framtidsmuseet gömde sig inne i något som kallas Galaxen. Lite dåligt skyltat kan tyckas, men till slut hittade vi rätt.
 
Det första som slog emot oss när vi kom innanför entrén var den dåliga luften. En lätt doft av svettig gymnasiksal låg över lokalen. Tur att det inte var fullsatt där inne. 
 
Dottern, 4 år, åkte genast den långa rutchkanan i det första rummet som handlade om Rymden. Hon ville också prova på att "studsa på månen". Sonen, 7 år, som är lite mer försiktig av sig, provade på att känna hur tung en mjölkkartong är att lyfta på månen, solen, osv.
 
Dottern gillade också att stå inne i en såpbubbla, vilket hon provade flera gånger. Annars gillade hon avdelningen med natur och djur bäst.  Där kunde man krypa in i björnidét och andra små gångar, och titta i mikroskåp. Sonen hade svårt att välja en enskild favorit, men gillade nog flygsimulatorn bäst, även om det var väldigt svårt. Han gillade överhuvudtaget de flesta experimenten där man får titta, känna, och helt enkelt röra sakerna!
 
Hade det varit mindre med folk hade man kanske läst och berättat mer för barnen (framförallt sonen som börjar bli intresserad) om varför experimenten fungerar som de gör. Men nu kändes det mest som att vi bara "gjorde" en massa saker i rasande fart. Fast vi hade väldigt roligt hela familjen!
 
För att komma till toaletterna är man tvungen att gå ut ur museet och en bit bort till vänster från museets entré. I anslutning till museets entré finns en liten butik där ma kan köpa presenter och roliga saker. Här säljs också glass och kaffe, men inte mycke mer än så. Det finns ett matställe alldeles intill museet, men tyvärr hade de inte öppet på sommarlovet.
 
På det hela taget en trevlig utflykt för familjen!
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se