Annons
Reseberättelse:

Parken Zoo Eskilstuna

(Sverige, Djurpark)

Teaterföreställningen

Parkenbadet

Parkenbadet

Vi bor ganska nära Kolmården, och har varit där mängder av gånger, så vi tyckte det skulle vara jättekul att nu bli testfamilj på ett annat zoo.
 
Vi såg att vädret verkade lovande de närmsta två dagarna, innan det väntades mycket regn, och hastade då iväg till Eskilstuna och Parken Zoo. Vi gick upp tidigt på morgonen för att hinna dit till de öppnade klockan 10. Vi åkte direkt till campingen och checkade in.
 
Det var lång kö in till Parken Zoo, men det stod personal utklädd till djur och informerade om att vi som redan hade biljetter bara kunde gå in genom ingången till höger. Så tacksamt!
 
Barnen fick självklart syn på karusellerna direkt, men turligt nog öppnade inte tivolit förrän klockan 12, så då gick det bra att få med barnen in till djuren.
 
Vi började med att gå genom kängurudalen. Där kunde vi se kängurus på nära håll och barnen var mycket förtjusta. Det fanns även vita känguru, vilket vi aldrig sett tidigare. Därifrån såg man också Parken-badet vilket barnen var väldigt sugna på i värmen, men då vi skulle stanna över natt tänkte vi ta det följande dag.
 
16-åriga grabben hade med sin flickvän, så de pep iväg själva och gjorde parken på egen hand. Varje gång vi stötte ihop med dem hade de någon upplevelse från något "coolt" djur att berätta om. De tyckte att djurparken var superbra. Maken och jag gick med de tre minsta barnen.
 
Barnen uppskattade Klapphörnan, där de fick klappa getter, men jämfört med Kolmårdens klapphörna tycker vi den var lite "tam". Höjdpunkten där var att en djurparksanställd stod med en skäggagam som barnen fick klappa.
 
Själva djurparken är indelad efter olika världsdelar, t. ex. Afrika, Sydamerika o.s.v. Det var bra och gjorde att vi inte lika mycket läste på alla skyltar om var djuren finns, som man annars gör i Kolmården. Det fanns en del djur där som vi inte sett på nära håll tidigare. De minsta barnen blev överförtjusta över små saker, som fiskarna i vattnet vid aporna.
 
När vi kände oss klara med djurparken gick vi över till nöjesparken. Där åkte barnen allt. Bäst tyckte de att radiobilarna och Flying frog var. Vi tycker det är trist att det kostade extra att åka båtarna och Zoo-expressen, trots att vi hade åkband. Vi vuxna tyckte att Pirata och Virveln var roligast. :-) Tonåringarna berättade senare att de tyckte alla karuseller var för småbarn, så de hade inte åkt någonting.
 
Som avslutning gick vi på en teater där som hette "Apornas hemlighet". Den tyckte barnen var bra.
 
Därefter gick vi till campingen och satte upp våra tält, innan vi käkade middag på campingens restaurang. Där underhöll Gubben Pettsson (Sven Hedman) barnen. Våra tröttnade efter ett tag och lekte istället i lekparken bredvid.
 
Dagen därpå gjorde vi Parkenbadet, innan vi packade ihop och åkte hem. Tonåringarna valde istället att fördriva tiden på shoppingcentret Tuna Park.
 
Vi är helnöjda med Parken Zoo och våra dagar där.
 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se