Kina Mittens Rike
Annons
Reseberättelse:

Kina Mittens Rike

(Kina, Peking, Kinesiska muren)

Hemkommen efter en vällfylld resa i Mittens Rike och med en lång historia som skiljer sig från min egen..det skulle ta allt för lång tid att skriva om den här, men man får ut så mycke mer av himmelska Fridens Torg med blicken riktad mot det enorma fotografiet på "Mao Zetung".Jag och grabben gjorde resan med Contour Air och fick 2 reseledare som gjorde vår resa till ett minne för livet..Här kommer sevärdigheterna:
 
1.Himmelska Fridens Torg.
2.Himmelens tempel
3.Förbjudna staden
4.Kinesiska muren
5.Heliga vägen intill Minggravarna
6.Beijing Zoo
7.Sommarpalatset
 
Vi fick även många upplevelser och äventyr som gjorde våra dagar så fyllda att man somna utan att bli vaggad, här följer de:
 
1.Vi besökte en siden fabrik där man kunde handla äkta vara såklart. Du fick också följa händelseförloppet från puppa till siden täcke mm , och allt görs fortfarande för hand..
 
2.Vi besökte en cloisionnéfabrik där man fick följa hela utveckling till färdiga äkta berömda kinesiska vaserna. Där kunde man även handla äkta vara som smycken, kinesiska tecknen från horoskåpet samt prydnads figurer och mycke mer. Allt är handgjort, det är så man häpnar av deras arbete.
 
3.Vi besökte även en pärlfabrik där man fick kunskaper om hur du skiljer äkta vara från falska..De visade även hur en mussla ser ut och berättade om hur det blir pärlor och vilka som finns. Och så kunde man handla äkta vara såklart. Jag köpte pärlpuder till mina bästa vänner som man själv tillsätter i kosmetikan.
 
4. Pekingoperan var väldigt olik svensk opera, och till den kunde man avnjuta ett glas rött eller vitt vin... mycke givande.
 
5.Akrobatshowen var spännande och äventyrlig, man satt som på nålar hela showen igenom...underhållande och händerna var röda när man gick hem.
 
6.Vi besökte de berömda marknaderna "Silk Market" och Yashow "Market" där man blev jagad av försäljarna, men det tog en stund sen hade man lärt sig att Pruta. Vi gjorde dunder fynd.
 
7.Cykelrickshaw i Beijings fina gamla hutongområde var rolig och slutade med att vi bjöds på middag hemma hos en kinesisk familj. De hade endast det nödvändigaste för att överleva trots att de är en medelsvensson som livnärs sig på turism (ett ganska bra jobb), den lyx man såg var från oss turister som givits i gåvor, och jag prydde hemmet med svensk vara.
 
8.Vi var på en "nattmarknad utomhus"med all mat du kan tänka dig.. Det fanns att köpa skorpion, piraya, orm samt friterade och sockrade småkryp som myror, gräshoppor. Jag delar inte deras värderingar om djurhållning så jag avstog från att handla, och så ville vi inte bli magsjuka trots vaccination.. Man tror inte sina ögon men udda upplevelse.
 
9.Vi var och såg den enorma OS-arena den sk.nästet som byggdes till OS. Vi var 2 familjer som ville se den innifrån och det gjorde vi rätt i, nu verkar "globen i Sthlm" liten. Man fylldes av en otrolig känsla som gav gåshus och man kan ju tänka sig jublet när Kina tog guld....
 
10.Vi var på Te sermoni och fick lära oss om olika tesorter som grönt te, blommigt te, rött te och mycke mer. De lärde oss att man dricker te i tre klunkar och hur man håller i den lilla tekoppen. De bjöd på humor också när de tog fram den sk.lilla Pi Pi pojken som visar när téet har nått sin rätta temperatur. Det blev en udda tekopp som jag kan drömma mig bort med hemma och minnas denna resa,och den lilla kisspojken fick man på köpet..ha ha ha
 
11.Vi besökte ett center för Traditionell Kinesisk medicin,där vi fick all kunskap om örter som har stor verkan på våra organ, och de talade om för oss att de fortfarande lever efter dess traditoner för att hålla sig i form. Under tiden fick de som ville en 40 min lång sköööön fotmassage för 20kr, och om man ville kunde de även göra en hälsodiagnos... Jag gick som på små moln hela dagen lång..
 
12.Vi var och besökte en kinesisk vanlig marknad där de gör sina dagliga inköp, som vi handlar på ICA eller COOP typ.. De hade så mycke gott i nötter och frukt som man aldrig provat att äta här hemma. Vi fyllde väskan och hade många godiskvällar framöver. MUMS mums
 
13.Vi har varit på många olika resturanger och ätit klassiska kinesiska rätter som är många och fyllda med kött och grönsaker och färgglada.. Vi fick även en traditionell "Hot Pot"som ursprungligen kommer från Mongoliet men som lever kvar i Kina. Där doppar man all mat i en stor gryta som består av två avdelningar, den ena med stark buljong och den andra halvan svag. Lite slaskigt att äta men det surplades runt oss så det var bara att hugga in.  En udda matupplevelse
 
14.Sista dagen fick de som ville ta en promenad till de stora parkerna och se kineserna utöva Tai Chi, kinesisk gymnastik och många andra former av gymnastik som dans, sparka boll (kinesisk boll) streching och även body pump, vi var ju tvungna att köpa med bollen för endast 4kr. På vägen hem fick vi se de mindra parkerna (jag trodde det var lekparker för barn hi hi) där man kan utöva sin morgon gymnastik innan jobbet helt gratis, något vi borde ha även i Sverige tycker jag.
 
15. Som avslutning på resan fick vi gå på stor avskedsmiddag med Pekinganka, där kocken visade oss hur man skär upp den och lägger på tallrik med purjolök och sås allt enligt tradition. Vi fick en överraskning av våra guider också som ville fira oss som fyllt år, med present och jordgubbstårta, kunde inte bli en bättre avslutning för oss alla..
 
Jag och grabben provade också att gå till en frisör som gav oss massage,tvättade och slutligen föna håret för 80kr det tog 2 timmar, en upplevelse jag kan rekommendera.
 
ps. det kommer bilder, håll ut.ds

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se