Plastklossarnas förlovade land (juni 2009)
Annons
Reseberättelse:

Plastklossarnas förlovade land (juni 2009)

(Danmark, Billund, Legoland, Lalandia)

Dag 1: Alfta-Göteborg
Fick en "kanonstart" på resan... när jag kom ut till bilen hade det regnat in precis som på semestern i Södertälje ifjol! Plaskblött golv på passagerarsidan och typiskt nog tog jag ur golvmattorna igår kväll för att göra ren dem, så det blev till att försöka suga upp vattnet med disktrasa och lägga in tidningar. Vattnet kommer in vid vindrutan så det blir bakläxa för glasmästeriet igen…
Kom iväg strax efter nio och trots att A tittade på film kom första "Hur långt är det kvar?" redan efter ca 12 km... Hade packat med oss fika för att kunna göra ett geocaching-stopp i Ludvika men pga regnet ändrade vi planerna och stannade vid Långsjöns rastplats istället. A somnade när vi började åka igen!
När vi passerat Lindesberg började regnet att avta för att sluta helt strax innan Örebro. Stannade på Marieberg Köpcentrum för att äta och växla pengar, men det gick inte riktigt som tänkt för de hade alldeles nyss fått slut på dansk valuta. Så nu har man lärt sig att ringa och beställa i förväg! De ringde till Centralen i Gbg åt oss så det blev bara en kort paus för glass och tankning för att hinna innan stängning 19:00.
Sedan tog vi oss ut till hotellet i Arendal. Det var ett stort och fräscht konferenshotell med nästan inga gäster (söndag kväll & ganska ”offside”). Men priset tyckte vi var perfekt, 690 kr!
Fick ännu ett problem för vi upptäckte att det var väldigt lite luft i ett bakdäck och gav oss iväg för att leta en mack. Efter ett tags letande och snurrande i hamnområdet tyckte A att vi väl ”kunde ta och åka hem till Sverige igen”. När vi till slut hittade en mack fyllde vi däcket + reserven + köpte reservhjul på burk för att vara säkra på att komma iväg…
Hade med oss gps och anvisningar så att vi skulle kunna geocacha på vägen tillbaka till hotellet. Tog sin tid för vi följde inte tipsen till att börja med… men nu har vi lärt oss (tror jag)! Hittade cachen och lade dit en geocoin som vi haft med från Hälsingland. Var inte tillbaka i bilen
förrän 21:15 så det blev en lång dag för A (som inte har somnat när detta skrivs kl 23:00)!

Dag 2: Göteborg-Billund
Vaknade för tidigt som vanligt… fast B och A sov ju gott i alla fall! När de vaknat gick B ut för att kolla däcket (som var OK) och sen åt vi en god frukost. Fast A ville bara ha en rostad macka med skinka & leverpastej + några glas juice.
När vi packat ihop satte vi gps:en på Danmarksterminalen och kom fram i god tid. Bilen framför oss i kön startade inte när de öppnade incheckningen, roligare kan man ju ha!
När båten skulle lägga ut tyckte vi det verkade bra konstigt att inte göra loss styrbords aktertamp men började samtidigt fundera på om det skulle vara så för att lättare kunna svänga ut båten… tills den blev tunnare och tunnare och slutligen gick av med en väldig smäll! Folk som var kvar på kajen kom springande och bara gapade så det var nog ngn som fick sig en rejäl utskällning sen.
Märkte snart att det var väldigt spännande att utforska båten om man är fem år… blev lite smittad av entusiasmen själva! Lugnade dock ner sig efter ett tag då det blev roligare att vara i Nicke Nyfikens lekrum. T o m så roligt att han smet tillbaka dit innan vi hade ätit färdigt, men som tur var räknade vi ut vart han tagit vägen .
När vi kommit över till Danmark somnade A efter 45 minuter och sov sen hela vägen ner till Billund. Vi var framme 16:30 och A blev grymt ledsen när han förstod att vi inte skulle gå in på Legoland förrän nästa dag… när vi lyckats övertala honom om detta så kom nästa pärs… Aquadomes vattenrutschar syntes från utsidan och vi som hade tänkt mörka denna möjlighet! Han MÅÅÅSTE dit och snälla föräldrar övertalades denna gång vilket innebar att B fick åka till huset själv och packa ur bilen medan mor och son badade… på det häftigaste badplace de någonsin sett (tyvärr var rutscharna ur funktion men det fanns hur mycket som helst att göra ändå). Bestämde att B skulle komma tillbaka efter stängning men på något vis lyckades vi gå om varann och mobilen hade jag i väskan i stugan. Hittade varann efter ca 20 min och då hade A jätteont i magen = hungrig så det blev snabbmat för 150 DKK (en pizza + en sallad + en stor läsk)! När vi kom tillbaka till huset (efter protester från A som sett trampoliner han måååste prova) packade jag upp och bäddade sängarna. Läste sedan för A men han kom upp så fort jag gått ut, ”jag kaaan inte sova”, så B fick lägga sig med honom, får väl se vem som slocknar först… (22:20 i skrivandets stund).

Dag 3: Legoland/Lalandia
Jag vaknade före 6 igen och försökte somna om men icke sa nicke, så det blev en joggingtur istället. Vid 9-tiden började vi gå mot Legoland och en spralligare A har väl sällan skådats… När vi betalat in oss sprang han direkt till ett snurrande torn där man fick bra utsikt över parken. Sedan var åkandet igång! Provade i stort sett allt han fick, kollade själv på stolpen vid entréerna om han fick åka. Var bara på Lego Racers berg-o-dalbana som det blev lite väl läskigt, men det gick över snabbt.
Hade med oss egen matsäck vilket är att rekommendera - ett vanligt enkelt hamburgermeal kostade 75 DKK = 105 SEK och det var man ju glad att slippa betala!
Vi hann faktiskt se hela parken på en dag, men vill man hinna åka mer än en gång på ngn attraktion så är nog två dagar ett måste. Nu var det ju dessutom försäsong och i stort sett inga köer… som längst ca 20 minuter på den stora berg-o-dalbanan i riddarborgen. Eftersom vi inte hade särskilt varmt kände vi inte heller för att prova de blötaste delarna av parken så det sparade ju också lite tid.
Innan vi gick ut köpte A en Indiana Jones modell + lösviktslego och sen tittade vi på Minilandet som vi sparat till sist eftersom attraktionerna stänger en timme innan parken.
På hemvägen gick B för att handla och jag och A byggde lego tills han kom tillbaka Blev en sen lasagnemiddag och vid halvnio sa A att han ville gå och lägga sig… men klockan hann bli 21:40 innan han somnade.  
 
Dag 4: Lalandia
Började dagen med att bada i Aquadome mellan 10 och 12:30. Idag var alla rutschar igång så det blev ett antal åk, men tyvärr var den stora Tornadon för alla över 120 cm så A fick inte åka!
Sedan tog vi bilen och åkte ut mot västkusten där vi var ner till havet och lekte i sanddynerna. Hur mysigt som helst men mycket blåsigt! Stannade sedan i Hvide Sand för att äta middag.
När vi kommit tillbaka till Lalandia fick A hoppa trampolin. Sen spelade vi minigolf allihop och efter det blev det en timme i Monky Tonky leklandet för A & B! A ligger nu (22:55) och pratar, pratar, pratar… är visst helt omöjligt att somna även ikväll. Dags att komma hem till normala rutiner kanske!
 
Dag 5: Billund-Varberg
När jag tittade in i A:s rum i morse hittade jag honom på golvet... sov lika skönt där som i sängen tydligen för han hade inte märkt att han ramlat ur!
Efter inpackning och utcheckning åkte vi och letade upp en cache med legobitar. Passade ju bra för en 5-årig geocachare. Sedan åkte vi till Legoland för att fråga efter A:s keps som han glömde inne på Byggare Bob bion. De hade hittat den och han var inte så lite lycklig när jag kom tillbaka...
Bilresan till Grenå gick utan problem för A sov nog minst halva vägen. På båten lekte han sedan i lekrummet mer än två timmar.
Framme i Varberg letade vi upp ännu en cache på väg ut mot fästningen och sedan blev det natti-natti för hela familjen.

 
Dag 6: Varberg-Alfta

Hemresan innehöll ett matstopp i Falköping hos B:s släktingar. Sedan körde vi på till strax efter Ludvika då det blev stopp = punka på däcket vi var oroliga för i Göteborg. Så det blev till att packa ur bilen för att komma åt reserven. A somnade inte förrän någon gång mellan Falun och Alfta.
Vi var väldigt nöjda med resan och boendet på Lalandia var helt perfekt (men så var det ju helt nybyggt också)!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se