Kneippbyn
Annons
Reseberättelse:

Kneippbyn

(Sverige, Gotland, Visby, Kneippbyn)

höghöjdsbanan

gocart

Vi, mamma, pappa och vår 10-åring, spenderade en jättetrevlig och rolig fredag i juli som testfamilj i Kneippbyn. Det var lite mulet och senare kom lite regn, så det var inte mycket folk där. Skönt! Inga köer någonstans.

Kneippbyn är uppdelat i vattenland och sommarland och vi hade biljetter för båda och det är lätt att gå emellan, men man kan också köpa biljett bara för vattenlandet.

Vi började med vattenlandet där vi tyckte bäst om Shark river, som är en vattenrutschbana där man åker på en 8-formad badring genom en lång tunnel.Jätterolig! 10-åringen åkte alla vattenrutschbanor utom Halfpipe som ingen av oss vågade oss på. Den såg lite läskig ut, men det beror väl på hur våghalsig man är!

Det fanns omklädningsrum och låsbara värdeskåp medan man badar. Bra! Det var också positivt att det fanns många badvakter som också håller ordning på badringarna och kösystemet. Det var inga köer alls när vi var där och allt flöt på jättefint.

Senbytte vi om och gick till sommarlandsdelen. Man kan lämna området och kommatillbaka, så vi lämnade badväskorna i bilen och slapp bära på dem.

Därfanns bl.a höghöjdsbana (för barn), en fyr man hissade upp sig själv på ensorts gunga, gocartbilar (de största bilarna var från 13 år), canyon flodbåt,trampbåtar i en liten sjö, linbana m.m. Pippiteatern tittade vi inte på någonlängre stund. Kändes som att den var för lite mindre barn. Det finns också endel attraktioner som mest vänder sig till mindre barn, men de hoppade vi över.

Vi åt hamburgare till lunch och på kvällen åt vi fräscha sallader på ”Piraten”. Viprovade också äventyrsgolfen utanför parken. Den kostar extra, men har öppet längre än parken. Rolig, men där var det ganska mycket folk.

Det fanns väldigt mycket som 10-åringen gillade och han tyckte att Kneippbyn var bästa dagen på hela veckan på Gotland! Vi var jättenöjda alla tre och hade en jättebra heldag.

Plus också för trevlig personal, mycket att prova och göra, vacker utsikt överhavet.

Litet minus för att kiosken hade stängt en halvtimme innan parken stängde och därför blev det ingen sockervadd.

 

    

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se