Knuthenborg Safaripark - wow!
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborg Safaripark - wow!

(Danmark, Maribo, Knuthenborg Safaripark)

Även kamelen ville bli klappad

Tiger som solar sig

Giraff

Vi hade turen att bli testfamilj för Knuthenborg Safaripark vilket visade sig vara en riktig lyckoträff för oss. Vi lyckades tyvärr aldrig trycka in besöket under sommarmånaderna utan åkte istället iväg helgen 15-16 oktober. Även det visade sig vara till vår fördel för vi fick höra att djuren kan vara ganska slöa under den varmaste perioden och är inte alltid så nyfikna på besökarna. Istället ”välkomnades” vi av en getflock som direkt var framme vid bilen och ville hälsa. Därefter kom en grupp åsnor som också var helt orädda och mycket sällskapliga och tackade inte nej till att bli kliade och klappade. Våra barn var överförtjusta, likaså deras föräldrar, och under denna sträcka fick man mer än gärna stiga ur bilen och umgås med djuren.

Vid entrén fick vi noga instruktioner om vad som gällde i parken, var man ska hålla sig i bilen med stängda fönster och var det var ok att stiga ur och komma nära djuren. Vi hade ändå inte kunnat föreställa oss att mötena med djuren skulle bli så nära inpå. Vi klappade som sagt getter, åsnor, kameler, matade apor, såg noshörningar, zebror, strutsar och giraffer korsa vägen mitt framför oss. Vi körde efter mycket om och men in i tiger-delen, där man såklart fått strikta direktiv om att hålla fönster och dörrar stängda, och vi såg 4-5 tigrar lugnt ströva omkring, helt oberörda av publiken som körde runt. En oerhört häftig upplevelse!

Där var en särskild buss in till aporna som även den var kostnadsfri och man erbjöds lite mat för att kunna locka dom till sig på närmare håll. Vidare fanns en liten inhägnad där man fritt kunde promenera omkring bland en grupp lemurer som visade sig från sin bästa sida och hoppade runt hej vilt och var helt obekymrade över vår närvaro.

Inte nog med alla djurupplevelser, där finns även ett enormt stort lekområde (Småland) där det var fritt fram för barn, i alla åldrar! Där fanns klätterställningar, hoppmatta, balansgång, rutschkanor, en liten å med flottar, öppen eld där man erbjöds att poppa egen popcorn, helt utan extra kostnad. Det var likaså gratis att bygga en fågelholk, vilket vi såklart gjorde, med flitiga små hjälpande händer! I anslutning till lekområdet fanns ett serveringsställe med ett helt ok utbud.

Boende:

Vi ville utnyttja öppettiderna i parken (10-17) så mycket som möjligt och bestämde oss för att åka över till Danmark redan på lördagen. Där bodde vi på Hotel Lolland, ett enkelt men mycket charmigt familjehotell endast, beläget endast ett par kilometer från Knuthenborg Safaripark. Vi bokade ett familjerum med toalett och dusch i korridoren och visades till 2 rum med anslutande dörr och med egna handfat. Ett av rummen hade dubbelsäng och i det andra fanns två enkelsängar. Hotellet ligger strax utanför byn Maribo som är en sömnig liten by, men var fullt tillräcklig för våra behov.

Mat:

Vi anlände till Hotel Lolland runt lunchtid på lördagen och hann äta lunch i Maribo i väntan på att få tillträde till rummen. Vi blev rekommenderade restaurang Viktoria, mitt i byn, som var helt ok, trots fel i den serverade maten men det berodde nog mest på språkförbistring än något annat.

Övrigt:

Hotellet visade sig ligga endast 20 minuters bilresa från Lalandia i Rödby så vi hann även med ett eftermiddagspass i badhuset där. Även detta var mycket uppskattat av barnen.


Sammanfattningsvis var det här en riktig succé och ett ställe vi gärna kommer återvända till!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se