En avkopplande dag tillsammans med barnen hittar du på Bonbon-land!!
Annons
Reseberättelse:

En avkopplande dag tillsammans med barnen hittar du på Bonbon-land!!

(Danmark, Bonbon-land)

Under vårt besök hos släkt och vänner i Danmark, tog vi oss en dag till Bonbonland. Vi var där en torsdag (5 juli) och det var första sommarlovsveckan i Danmark (betydande att det inte var så mycket besökare).

Parken är uppbyggd på ett familjevänligt vis, man kan med fördel ta med sig egen mat och fika, vagnar finns till uthyrning vid servicebyggnaden. Det finns gott om platser för picknick inom parken.

Våra barn (11 år) var sugna på åkattraktioner och satte högsta fart mot dessa. Parkens utbud av detta täcker behovet för alla åldrar. Någon berättade för oss att alla attraktionerna är döpta efter godis som man kan köpa i Danmark. Då våra barn är lite större så var det attraktioner med fart i som tilldrog sig det största intresset, Vild-svinet var en av de häftigaste som vi har åkt, en lodrät upp stigning följd av ett fritt fall rakt ner och sedan in i en looping :), högsta betyg på denna.

Andra fartfyllda attraktioner var Hankatten (lite lugnare än Vild-svinet), Bäver rafting, man blir lite våt. Svend Svingarm, åk inte direkt efter lunchen.  

Hestorado var uppskattat av barnen, här får man vara med och tävla med laser pistol. Det finns också en 4D bio, Bon-Bio.

För de lite mindre barnen kan vi rekommendera Sölöven, en resa genom olika världsdelar, Hundeprutte-rutsjebanen samt Trucker legeplads.

En bra plats för lite picknick är Cowboy Town,  där finns också möjlighet att köpa hamburgare och pommes frites. Där finns en stor klätterställning som passar för barn i alla åldrar.

Enda besvikelsen som vi upplevde var Fantasy World, en påkostad inomhus aktivitet som man skulle kunna göra mer av. Det var lite för mycket att bara gå och titta på olika världar (en del figurer var dessutom trasiga). Plus dock till klätterborgen och tågbanan.

Tänk på att er biljett gäller för inträde 2 dagar, kräver dock att ni besöker informationen innan ni lämnar parken på kvällen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se