Testfamilj på Navet och campng i Borås
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Navet och campng i Borås

(sverige, Västergötland, Borås, Navet)

Kan man komma in till kristallkulan utan att larmet går...

svängcyklarna var roliga!

Vilken fin lek-affär, det fanns mycket att handla.

Testfamilj på Navet och camping i Borås
I slutet av juli åkte vi till Borås för att utföra vårt testfamiljsuppdrag på Navet. Det är ett stort hus med många aktiviteter att testa och fundera över. Vi var där en varm och solig dag så det var inte så många där utan vi kunde pröva allt vi ville utan att behöva vänta. Både vi vuxna och våra barn som är 7 och 10 år hade fullt upp att göra hela tiden. På nedanvåningen fanns vattenrännor med pumpar, slussar med båtar och andra vattenexperiment. Det fanns också ett rum som handlar om kroppen och hur den fungerar. Man kunde t.ex. gå in i ett stort hjärta, stå på balansbrädor och testa sitt färgseende. Väggen där man ska trycka på knappar så fort man kan när det lyser en lampa, var barnens favorit på den avdelningen. Man kunde också testa att köra en träbuss eller          koppla in en lampa i en gammal husvagn.           

Det fanns ett miljötänk som gick som en röd tråd genom hela huset och  förklarade på ett lätt sätt hur man kan spara energi och ta vara på jordens resurser. Det fanns bland annat en lek- affär där barnen kunde sälja miljövänliga varor och secondhandkläder till varandra. Det fanns bilder på väggen som visade vad en genomsnittlig familj i olika länder äter under en vecka. Det var intressant och tänkvärt och barnen frågade mycket om detta. Hur kan det vara så olika i världen? Favoritaktiviteten på nedanvåningen var de små ”sitt-sväng-cyklarna” som man driver framåt genom att svänga styret hit och dit. Vi hade tävling med dom och roade oss länge där.

 

 

 

På övervåningen fanns minst lika mycket att upptäcka. Ljus och ljud, speglar och kamerablixtar undersöktes, vi kopplade batterier till lyftkranar och pariserhjul så de kunde röra sig, tittade in i oändlighetsspegeln och letade gömda bokstäver i ett mörkt rum med hjälp av ir- kamera. Det var svårt att ta sig in till kristallkulan utan att ljusstrålarna bröts men det gick med lite övning i smidighet. Barnen tyckte att det kunde varit en lite längre bana att ta sig igenom, som en labyrint eller nåt. Matematikpalatset som var nytt för i år var mycket större än vi trodde och där fanns hur mycket som helst att göra, räkna ut och jämföra. Massor av mattespel och kluriga uppgifter att lösa.  Personalen var hjälpsamma och visade och förklarade gärna. Vi hade matsäck med oss och det fanns bra möjligheter att sitta och äta den. Toaletterna var fina med målade väggar i olika motiv, tex hav eller som en balkong vid medelhavet. Fräscht och fint. Souvenirshop med lite allt möjligt och förvaringsfack som man kunde lägga tunga väskor i så man slapp att bära dom med sig.  Navet passar nog bäst för barn från 6-årsåldren och uppåt. Mindre barn kan säkert också ha kul och upptäcka mycket, och vi såg en förskolegrupp som var där, men då förstår de inte lika mycket av hur allt fungerar. Vi återvänder gärna till Navet!

 

Vi kan också tipsa om Borås camping som ligger nära stan men ändå grönt och mysigt med ån viskan som flyter igenom campingen. Vi tältade där, hyrde trampbåt, grillade och spelade minigolf. Rekommenderas om man gillar mysigt campingliv.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se