Djurs sommerland -ett nära nöje!
Annons
Reseberättelse:

Djurs sommerland -ett nära nöje!

(Danmark, Djursland, Nimtofte, Djurs sommerland)

Lite kallt, men kul i vattenlandet!

Kul för de våghalsiga!

I Tarzanland gällde det att trampa rätt!

Vi hade en heldag på Djurs Sommerland i v 29, 2012. Resenärerna bestod av:

pappa, 34 år,

mamma 30 år,

tvillingdöttrar, 4 år,

farbror, 29 år,

farmor, 58 år

farfar, 63 år

Tyvärr fick dagen en lite dålig start då det var ganska svårt att hitta till Djurs från där vi utgick i från (vi bodde på Hotel Fuglsocentret nära Ebeltoft, ca en halvtimme söder om Grenå), vi svängde av vid rätt avfart från vägen som går mellan Grenå och Århus, men sedan var skyltarna små och satt nere i ”buskhöjd”. Dessutom ligger det väldigt mycket mer avlägset än man tror, man passerar småbyar och åkrar för att sedan komma fram till denna, vad man såg sedan, jättepark mitt ute i ingenstans! Fördelen vi snabbt förstod med läget var att det måste finnas stora ytor att expandera på och när man väl var inne i parken kändes den jättestor och med alla grönytor och picknickplatser skulle det få plats väldigt många människor innan det skulle kännas trångt.


Trots att vi som sagt åkte mitt i semestern kändes parken luftig och hade väldigt lite köer till respektive attraktion. Piratlandet upplevde som lite för de större, men var riktigt kul att gå igenom även med våra fyraåringar man kunde klättra i det strandade piratsskeppet och utklädda (och snälla) pirater gick runt och busade med barnen.


Djursexpressen var bra att börja med ett klassiskt tåg som man kunde åka runt parken med och se vad som fanns och var allt låg. Det fanns även möjlighet att hoppa av tåget längre in i parken vid cowboy- och indianland.


Lilleputtland hade karuseller framförallt för de mindre, vissa attraktioner fick man inte vara längre än 120 cm, och även här var köerna korta, trots att det är ett ganska begränsat område som är lite inringat. Här trivdes våra fyraåringar som bäst, här hade de nog kunnat springa mellan åkattraktionerna hela dagen! De kände sig extra stora eftersom de flesta attraktioner gick att åka ensam, utan vuxen.


På väg in i parken mot Afrikaland och Vattenlandet träffade vi på en hel park med studsmattor (som var nedfällda i marken (bra ur säkerhetssynvinkel) och dessa blev vi kvar vid en stund. Även här var ytorna stora med många studsmattor kombinerat med grönområden runt om att vila sig på eller ha picknick på. Ville man ha picknick men inte ha med sig något till parken kunde man köpa slags matpåsar med korvpaket att grilla vid någon av grillområdena som fanns, bra initiativ!


När det gällde matställen blev vi positivt överraskade, att äta lunch i en nöjespark brukar man förknippa med köer och stress, men på Pizza Buffet längst in i parken vid vattenlandet var de både fantastiskt god mat och lugn och bra miljö! Priserna var väl inte de billigaste, ca 170 dkk för vuxen, men då fick man verkligen en varierad buffe med såväl sallader, bröd, pizza och pasta (köttfärssås och spagetti t.ex. som ju alltid brukar funka för de minsta). Fräscht och gott!


Efter maten ville vi testa badlandet, dock var detta en halvklar dag med ca 20 grader i luften, lite småkallt alltså när solen inte var framme. För mindre barn (under 140 cm) var det obligatoriskt att bära slags grön flytväst, vilket vi upplevde som ansvarstagande och positivt av parken. Det fanns flera roliga vattenattraktioner, både för stora och små, men parkens största minus (i stort sett det enda) var att det var extremt dålig temperatur i bassängerna, även i dem som var till för de mindre barnen. 17-20 grader uppgavs det att det var i bassängerna, men de som badade av oss tyckte det kändes ännu kallare (vilket ju inte var så konstigt när det dessutom var molnigt stundtals). Efter en halvtimme var alla stelfrusna och vi fick gå därifrån. Tempererade bad utomlands, i solsemesterländer, brukar ligga på 24-25 grader och då är det ju nästan alltid sol, något som knappast förekommer lika ofta i Danmark. Denna delen av parken går alltså inte utnyttja i stort sett om det inte är 25 grader i luften, strålande sol och vindstilla. Denna faktor gör att vårt helhetsbetyg max blir en 8:a, annars hade parken fått en lätt 9:a eller till och med en 10:a. Bassängerna och åkattraktionerna var det som sagt inget fel på i vattenland, bara att de inte gick att utnyttja med nöje som man ville.


Två åkfavoriter för barnen (och för oss större) förutom de som fanns i Lilleputtland var ”Rio Grande Rafting” (som Kållerado på Liseberg där man åker i rund båt och får vatten på sig ibland) samt ”Jungle Safari”. Sistnämnde attraktion var verkligen en positiv överaskning eftersom man inte såg vad det var för typ av attraktion, man åker på en flod som är dolt bakom ett stort plank (färden är även längre än man tror). Längs med vägen är det dockor placerade som tjuvskyttar som ska skjuta eller fånga djungelns djur, men i slutändan är det oftast djuren som vinner och jägarna som blir inburade.


Det finns otroligt mycket mer att berätta om och även många attraktioner som vi av tidsbrist eller av brist på våghalsighet (den som ville åka mest var mamma som var portad från en hel del eftersom hon var gravid) inte testade, men vi kommer definitivt komma tillbaka! Legoland är ju sätts ju ofta i en klass för sig, men med tanke på hur lite folk det var på Djurs i juli jämförelsevis med Legoland i juli (vi var där veckan innan) samt vilket varierat utbud som bjöds på Djurs sommerland tycker jag definitivt att man kan sätta dessa båda parker i samma nöjeskategori. Farbror, 29 år, gick ett steg längre och tyckte att detta ställe utklassade Legoland, med tanke på trängsel och utbud Afrikaland med hinderbanor och pinnbrödsgrillning, studsmattepark, hoppkuddspark med rutchkanor, bilskola med elbilar för de mindre etc etc.


En intressant iaktagelse, som blev extra påtaglig eftersom vi varit i svenskarnas danmarksresmål nr 1 veckan innan, var att det fanns oroligt lite svenskar i parken, vi hörde svenska en gång på hela dagen och såg inga svenska bilar förutom våra egna! Det är verkligen dags för svenskarna att få upp ögonen för detta ställe, som dessutom har ganska fördelaktiga entrepriser, billigare än både legoland och andra liknande "allt-i-ett-pris" parker i Sverige. Dessutom erbjöds vi gratis inträde för barnen i hop med betalande vuxen när vi åkte på färjan i Varberg. 


Vi rekommenderar verkligen ett besök på Djurs sommerland, men se till att åka en solsäker dag i juli om ni vill bada och ha gärna GPS i bilen! )

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se