Påsk på Kolmårdens djurpark
Annons
Reseberättelse:

Påsk på Kolmårdens djurpark

(Sverige, Kolmården, Kolmårdens djurpark)

Säsongspremiär och påsk på Kolmården kändes som en bra kombination i år och det blev det! Trots att alla djur inte var ute i parken ännu och de flesta attraktionerna stängda blev vi inte besvikna - solen sken och vi kom riktigt nära de djur som var ute.

Vi förberedde oss genom att måla påskägg då parken annordnade en påskäggstävling med fina priser, hela 5 ägg lämnade vi in i tävlingen, så nu återstår det att vänta och se om vi vinner något!

Vi deltog även i påskjakten där vi fick lista ut ett lösenord som barnen kunde viska till påskharen. Hade man rätt lösenord fick barnen välja på en påse påskskum eller en jojo - gissa vad våra barn valde i påsktider....

Det var ingen delfinshow denna dag men däremot berättade de om delfinerna som bor på Kolmården och vi fick se när de tränade till årets delfinshow "Life". Den största attraktationen för barnen var dock att i lugn och ro få titta på den nya delfinungen.

Efter parkbesöket checkade vi in på Vildmarkshotellet och startade den vistelsen med flera timmar i spa:t som är toppen för barnfamiljer med bra öppettider (07.00-22.00). Innan middagen som intogs på hotellet han barnen med att besöka lekrummet och titta på "bio". Barnen hade en egen buffe som bestod av pannkakor med sylt och grädde samt pasta med köttfärssås och fruktsallad. Vi vuxna åt en god påskmeny som  bla bestod av SOS och Kalv.

Kvällen avslutades med barndisco dit även Bamse kom på besök - en riktigt höjdare för barnen som somnade mycket lyckliga denna kväll. Vi vuxna var också riktigt glada och nöjda med dagen.

Andra dagen inleddes med en tidig frukost kl.07.30 och därpå följde besök i spa:t igen där vi tillbringade en bra stund innan vi packade våra saker och checkade ut vid 11.00.

En riktig toppen tur i påsktider!



Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se