Trevlig halvdagsutflykt på Tropicarium Kolmården!
Annons
Reseberättelse:

Trevlig halvdagsutflykt på Tropicarium Kolmården!

(Sverige, Östergötland, Kolmården, Tropicarium Kolmården)

Spännande att se krokodilerna i åskoväder!

Många lärorika montrar.

Vi besökte Tropicarium Kolmården med tre barn 7 år, 5 år och 10 månader. Alla tyckte att besöket var toppen!! Det var mycket spännande att komma så nära djuren. Aporna hoppar omkring fritt och sköldpaddor kryper på marken på ett ställe. Fina effekter runt krokodilerna med åskoväder och hällregn en gång i halvtimmen. För de minsta barnen är akvarierna med fiskarna dagens absoluta höjdpunkt! Eftersom glaset går hela vägen ner till golvet är det lätt att se in och hänföras av alla häftiga fiskar som simmar runt. Vår minste stod och tittade på detta hur länge som helst... Det finns ett stort akvarium med väldigt "klappvänliga" rockor som simmar omkring till barnens förtjusning. Ett jättestort akvarium med hajar blev äldste sonens favorit. Kan barnen läsa själva finns lättillgänglig information på tavlor intill djuren med pedagogiska frågor som barnen kan svara på. Lyser det rött är det fel svar och lyser det grönt har de gissat rätt. Synd bara att alla dessa inte fungerar. Lite tråkigt att vissa montrar var trasiga och på flera ställen var plasten som skyddar informationen trasig så att det blev vassa skärvor. Inte så bra när man låter mindre barn utforska själva då de lätt kan göra sig illa. 

Det som drar ner betyget är dåligt underhåll. Trasiga montrar, fruktansvärt smutsiga golv i akvariedelen där barnen hasar omkring på golven för att se alla fantastiska fiskar och tomma tvålbehållare.

Vi hade en fantastisk dag och alla barnen var nöjda och glada. Räkna med att besöket tar mellan 1 och 2 timmar beroende på hur intresserade barnen är av djur.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se