Testfamilj Kolmården 2013
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Kolmården 2013

(Sverige, Östergötland, Norrköping, Kolmården)

Kolmården 2013

Vår familj, två vuxna och de två yngsta barnen 5 och 15 år gamla, tillbringade en söndag i juli på Kolmårdens djurpark. En härlig djurpark som enligt oss passar alla åldrar. Vädret var också med oss, runt 20 grader och molnigt vilket var perfekt.

5-åringen drog med oss på ett besök hos Bamses värld direkt, med dockteater där Bamse besöker djungeln, efteråt träffar vi stora Bamse och Vargen vilket var populärt bland alla små.

Vi passade på att leka bland Bamse och hans vänners hus som var uppbyggd där. De hungriga hade möjlighet att äta i farmors kök, det hoppade vi över för att fortsätta färden bland djuren.

Många steg blir det under en dag, det är en stor park som man vill vandra flera gånger och att hyra en skrinda är att rekommendera, både för trötta små ben och matsäcken.

Barnens lantgård är en av många pärlor, där vi gjorde ett stopp för att klappa alla små gulliga djur.

Men den största favoriten för vår familj var helt klart delfinshowen Life. Den fångade stor som liten. Tipset är att förboka biljetter eller vara där i tid. Vi var det och fick sitta längst fram med viss stänkrisk. Men vad gör det? Man kommer otroligt nära vilket gör det hela ännu bättre.

En annan nästan lika imponerande attraktion är Safari som är en linbana runt parken där man får möjlighet att se många djur på nära håll. Vi hade tur som kom i lunchtid då det inte var någon kö, men ett tips annars är att gå sent på dagen då det också kan vara lugnt där. Värt ett besök är också Bråddjupet där sjörövare har en show med sälarna.

Vi saknade möjligheten att köpa kaffe i termosmugg för påfyllning vilket har funnits tidigare, vi hittade inte heller läskmuggar med samma funktion. Det skulle kunna vara en bra souvenir samtidigt så behövs mycket vätska under dagen.

Maten däremot överraskar positivt, restaurang Safari har en härlig buffe på en plats med vidunderlig utsikt vid fint väder.  Vi som har allergiska barn uppskattar dessutom att det finns kunskap, samt att det finns glutenfria och laktosfria alternativ både när det gäller mat och glass.

Man skulle kunna skriva hur mycket som helst om besöket då det fanns massor spännande att se där men ta er tid att besöka parken själv, använd gärna två heldagar där så ni har möjlighet att ta det lugnt och låta hela familjen hitta sina favoriter.

Ett stort plus är att allt ingår när man kommit in i parken, både linbana, delfinshow och till och med barnens bilbana där de små mellan 3-7 år har möjlighet att testa på att köra bil samt deras berg och dalbana.

 Klart värt ett besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se