Gamla Linköping
Annons
Reseberättelse:

Gamla Linköping

(Sverige, Östergötland, Linköping, Gamla Linköping)

I repslageriet

Leka affär i barnens bod

Skolflickan

På väg hem från Göteborg stannade vi till i Linköping för att först besöka Flygvapenmuseum och sedan Gamla Linköping. 

Jag kan verkligen rekommendera Gamla Linköping, både som ett ställe att stanna till vid eftersom det ligger längs med E4an, men egentligen som ett ställe att spendera en dag. Det finns massor att göra! 

En riktigt autentisk miljö, med gamla hus, många enkla små museer, bodar att handla i, fik att fika på, värdshus att äta god middag i mm. Människorna som arbetar där involverar verkligen gästerna, medan de är klädda och beter sig som "förr i tiden", ca 100 år sedan. 

Barnen fick prova att skriva med gammalt bläck i gamla skolböcker i folkskolan. De fick också vara med och tillverka rep som de fick ta med hem. I barnens bod fanns en härlig lekhörna med gammal kassaapparat, gamla pengar, matvaror, eldstad, skottkärror och serviser. 

Det finns även en teater, samt musik på torget. Tydligen går det att stanna kvar över natten i det bed and breakfast som ligger i området.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se