Vattenhallen Sciencecenter i Lund
Annons
Reseberättelse:

Vattenhallen Sciencecenter i Lund

(Sverige, skåne, Lund, Vattenhallen Sciencecenter LTH Lund)

Vi bygger en ficklampa och den fungerar! @Vattenhallen i Lund

Gör en egen badbomb. Vattenhallen i Lund

Shop, Vattenhallen Sciencecenter LTH Lund

Hilma och jag tog med oss kusinen  och hans mamma på en utflykt med tåg  för att besöka Vattenhallen Sciencecenter i Lund. Båda våra barn fyller inom kort 6 år.


Vi läste vägbeskrivningen innan och det gick bra att ta sig med buss från centralen till Vattenhallen.


I entren fanns tydlig info med dagens händelser. Tider och Priser. Vi valde att boka in oss även på en visning i planetariet - Våra planeter. rek. fr 5 år.


Dagens tema var kemi, och i stora hallen testade barnen på att göra egna badbomber och läsk. Det fanns instruktioner vid borden och personall att fråga. Barnen tyckte detta var spännande. Vi gick igenom hallens experiment med luft, vatten, vara inne i en såpbubbla, cykla så att elektricitet tände glödlampor, spännande med röntgen och stationer att bygga 4D modeller mm.



Förklaringarna till experimenten var för avancerade för våra barn, men passar säkert för äldre barn och vuxna. Men de hade kul och tyckte det var spännande och roligt. Den här mamman lyckades knåpa ihop en ficklampa som faktiskt fungerade... till dotterns och min egen förvåning.... :)


Vi var med på en visning där Berta Drake experimenterade med barn i grupp. Tyvärr var det för många barn runt bordet för att alla skulle kunna vara engagerade.


Visningen i planetariet var en upplevelse där vi fick se stjärnbilder och planeter och vintergatan. Rek ålder var 5 år, och det ska man absolut hålla. Speakerrösten med info var nog mer för äldre barn, men helt klart en upplevelse även för våra 6-åringar.

Vi avslutade med att klättra på Digiwall - en rolig klättervägg med olika nivåer av utmaningar för barnen. Det var den de pratade mest om efteråt :)


Innan vi avslutade köpte vi några saker i shopen. Tycker priserna där var anpassade för allas plånböcker.

Man kunde också ha deltagit i GPS skattjakt, men vi ansåg att det var för äldre barn så vi hoppade över detta. Summering av dagen gav goda betyg och vi kommer säkert att besöka Vattenhallen igen - gör det ni också!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se