Fårup Sommerland
Annons
Reseberättelse:

Fårup Sommerland

(Danmark, Jylland, Fårup, Sommarland)

Hinderbana

Hästridning

Klättervulkan

Vi är en familj med två barn, som fick äran att vara testfamilj på Fårup Sommerland på norra Jylland. Våra barn är 3 och 6 år.

Ett par dagar före besöket på Fårup Sommerland var vi på Legoland, vilket gjorde att vi jämförde ganska mycket. För oss var faktiskt Fårup Sommerland det som vann i jämförelse. Det känns mindre kommersialiserat vilket vi gillade.

Sommarlandet ligger fint inbäddat inne i skogen på ett relativt stort område. Känslan blir lite densamma som på Kolmården med mycket fin natur. Det var stora parkeringar i anknytning till Sommarlandet och trots att vi var där under högsäsong upplevde vi det inte som att det var så väldigt mycket folk. Detta berodde nog delvis på den stora ytan som svalde många besökare.

Vi provade på så mycket vi hann: Roddbåt, trampbåt, hästridning, Rävens håla (en sorts lustiga huset), tåg runt området, rafting, hoppkuddar, lekplatser, självgående båtar, 4D-bio, Piggsvinet, Orkanen, vattenland och hinderbana. Det fanns inte jättemånga karuseller och attraktioner för mindre barn, men då våra barn älskar hinderbanor, hoppkuddar, hästar etc tyckte de att dagen var toppen.

Favoriten hos båda barnen var en hinderbana som var väldigt fin med många utmaningar längs vägen. Första gången vi tog oss igenom den tog det 45 minuter, mycket på grund av 3-åringen som tog tid på sig. När kvällen kom ville barnen så gärna gå den igen, så det gjorde vi. Denna gången på 30 minuter. Vår 6-åring gillade också Piggsvinet väldigt mycket. Piggsvinet är en liten berg- och dalbana. 3-åringen åkte, men tyckte att det gick för snabbt.

Det fanns otroligt mycket fina ställen både att äta köpt mat på, men även för att förtära medhavd matsäck. Brinnande grillar fanns till förfogande på flera ställen i parken och det fanns även nyttiga alternativ att köpa om man inte hade med sig egen picknick.

Det var inte jättevarmt den dagen vi var där, men vi testade ändå vattenlandet. Det fanns många häftiga vattenrutschbanor, men våra barn var för små för att få åka. Det fanns också ett skepp att klättra på med rutschkanor etc för mindre barn. Detta tyckte vår 3-åring var toppen. 6-åringen som mest gillar att hoppa och dyka tyckte inte att vattenlandet var något vidare.

För äldre barn / äventyrslystna vuxna finns det ett flertal häftiga attraktioner. Bland annat en gammal fin berg- och dalbana i trä. En relativt ny attraktion är Orkanen, som vi båda vuxna provade. Riktigt nervkittlande! Hade vi inte varit där med barn, hade vi lätt kunnat roa oss en hel dag bara i olika berg- och dalbanor plus roliga vattenrutschbanor.

4D-bion var en häftig upplevelse, men den var på gränsen för våra barn. Biosäten som skakade, höga ljudeffekter och läskiga dinosaurier gjorde att 3-åringen fick gå ut efter 5 minuter. 6-åringen satt kvar, men tyckte nog att det var lite för läskigt. Vi hade uppskattat om det funnits information om att bion riktade sig till något större barn.

Summa summarum hade vi en härlig dag på Fårup. Vi var där från öppning till stängning, vilket behövdes för att känna att vi hann det vi ville. Det var ett stort sommarland, och man hinner inte göra allt. Dock vänder sig olika attraktioner till olika åldersgrupper, vilket gör att de flesta nog hinner det man vill.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på Fårup Sommerland.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se