Testfamilj Vattenhallen Lund
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Vattenhallen Lund

(Sverige, Skåne, Lund, Vattenhallen Science Center LTH)

Bygglek

Familjefemkamp

Något för alla sinnen

Vattenhallen Science Center vid LTH i Lund roar nyfikna och leksugna personer i alla åldrar! Kemiexperiment, bygg en egen ficklampa, gör din egen läsk eller badbomb, familjefemkamp, digital klättervägg, och den fantastiska planetarieföreställningen, är några få exempel på vad som finns. Det är enkla experiment som funkar bra för barnen och också förklaringar och fakta som intresserar oss vuxna. Direkt man kommer in i den lilla butiken i entren väcks intresset för där finns en massa knep och knåp, böcker och annat skoj att köpa med sig hem.

Vi åkte dit en mulen dag i slutet av juli med våra tjejer 3½ och 6 år gamla. På tisdagar så var det i sommar familjefemkamp där vi gick runt på fem olika stationer och löste olika uppgifter såsom att med hjälp av ultraljud ta reda på vad för figurer som gömde sig i burkar eller lista ut längden på rör genom att ropa och lyssna på skillnaden. Familjefemkampen var ett skoj sätt att gå runt i hela Vattenhallen och testa på olika saker och fick hela familjen engagerad i att lösa uppgifterna. Vattenhallen som sådan är inte så stor men där finns många olika saker att upptäcka framförallt inne i Experimenthallen. Att leka med vatten är alltid kul för barnen eller bygga saker med olika byggsatser. Barnens favorit var dock helt klart DigiWall som är en digital klättervägg där man kan tävla mot sig själv eller mot andra i olika klätterutmaningar.

När vi var i Vattenhallen var det också experimentföreställning med Berta Drake men denna dag var det så mycket folk så alla kunde inte se vid första tillfället. Personalen löste det bra genom att erbjuda en extra föreställning en halvtimme senare men då var vi helt uppslukande av något annat experiment inne i hallen så vi missade tyvärr Berta Drake. Att det var ovanligt mycket folk pga dåligt väder var dock inget som störde vid de andra stationerna inne i hallen.

Vi såg dock föreställningen ”Vintergatans alla planeter” inne i Planetariet och det var en riktig höjdare tyckte hela familjen! Att se på film inne i kupolen så att hela ”himlen” fylldes upp var mycket spännande tyckte barnen. Informativt och fint berättat om planeterna och tack och lov befriat från bombastiska effekter som iMax-föreställningar annars kan ha vilket kan vara skrämmande för barnen. Rekommenderad ålder var 5 år men vår 3½-åring uppskattade detta mycket så handlar nog mer om att klara av att ha fokus i 35 min. Vi rekommenderar alla att passa på att se en föreställning i Planetariet när ni besöker Vattenhallen även om det kostar en slant extra.

Fast vi var på Vattenhallen i 3,5 timme så hann vi inte med att se allt eller göra allt där finns att göra. Och vi hade gärna varit kvar ännu längre om det inte var stängningsdags! Tyvärr kan man inte handla mat eller ordentlig fika där men det finns kaffe-och godisautomat. Det finns dock gott om plats att sitta och vi såg också flera familjer som hade med sig matsäck. Denna veckan var temat kemi och vi hann med att prova att göra vår egen läsk men hann tyvärr aldrig med badbomben. Dock satt vi en lång stund och kämpade med att bygga ihop våra egna ficklampor. Studenterna i personalen var mycket trevliga och hjälpsamma och svarade gärna på alla frågor från såväl vuxna som barn.

Sammanfattande kan vi säga att detta var en mycket trevligt och lärorikt för hela familjen och vi kommer definitivt att återkomma för att dels ge oss i kamp igen med en del knep-och knåp vi inte lyckades lösa och dels det vi inte hann med att prova denna gången, men förstås också för att få återuppleva alla roliga saker en gång till!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se