Testfamilj Junibacken
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Junibacken

(Sverige, Stockholm, Junibacken)

Snart framme till Sagotåget

Lekpöl för de minsta

Teater

Vi hade i år det stora nöjet att få vara testfamilj på Junibacken. Vi tog bussen ut till parken. Från bussen fanns en liten skylt som visade riktningen mot huset. Därefter fick man lite på sitt eget omdömme. Man såg snart huset men då det ej var skyltat eller speciellt "Astrid Lindgren" -aktigt, fick man gissa sig till det.

Väl framme, fanns en stor barnvagnsparkering då vagnarna ej får tas med in. Första lekrummet är inspirerat av bl a Mamma Mu, verkstad mm. Det passade utmärkt för barn upp till sex år. Överrallt finns små små överraskningar som man kan hitta om man tittar noga noga.


Därefter kommer man till det bästa av allt i parken, SAGOTÅGET! Här får man träffa många av Astrids sagofigurer, bl a Emil, Madicken, Bröderna Lejonhjärta. Vissa delar kan vara lite för spännande för de små och man önskade att personalen hade förvarnat om det innan. Turen slutar vid Villa Villekulla. Lilla Gubben står också här och välkomnar barnen. Man här även en lekpöl för de allra minsta.


Det finns även en temapark som vid vårt besök var ett skrotupplag. Flera restauranger finns med dyr men barnvänlig mat. Man kan också välja att ta en glass ute i glasskiosken.



Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se