Kolmården 2013, på en dag!
Annons
Reseberättelse:

Kolmården 2013, på en dag!

(Sverige, Östergötland, Norrköping, Kolmården)

Savannen

Aporna

Lekplatsen

Vi reste med husbil till Kolmården, kom fram sent och sov över tillsammans med andra husbilsfolk på parkeringsplatsen utanför. Soluppgången värmde genom fönstret och det såg ut att bli en fin dag. Gjorde frukost och tog det lugnt som man kan göra i en husbil. Ingen stress fast vi har tre små barn på 3, 6, 7 år, (2013) Bilar började att parkera på p-platsen vid 9:30 och vi gick mot Kolmårdens entre

Klockan blev 10 och parken öppnar, alla rusar in. Har du barn? hyr en lagom stor skrinda precis efter entren så barnen kan sitta, sova eller vila sina trötta ben för på eftermiddagen blir barnen här trötta och gnälliga. kolmården är uppförsbackarna mecka. Överallt är det backar!

Backarnas räddning är rulltrappan som finns vid entren som leder upp till första stationen, men var är djuren? Vargarna, Lodjuren? Efter bilder på djuren så kommer man till lekplatsen där barnen har kul utan djur. Spara på leken en stund och forsätt gärna förbi så kommer snart savannen som visar djuren man sett på tv. Zebror, bockar, noshörningar och antiloper. Efter det har elefanterna har ett eget område efter savannen. Gå ner för elefantbacken så stöter man på surikater, där kan man få en underbar stund med surikatbus. Gå upp för elefantbacken och följ vägen vidare tills apområdet kommer, dom är roligast att se när det är matdax, håll koll på mattiderna, ta en plats på läktaren och ta en paus! Här finns även kiosker med glass och något att äta och toaletter. Se till att vara nykissad för Safarilandet har en underbar linbana där djuren ses från ovan och med jättefin utsikt. Banan tar ca en 30 min. och har ljudband som berättar om djuren. Linbanan åker man gärna en extra gång om det är lite folk i parken. Har hört att man kan få köa lång tid på högsäsong. Gå därefter ner för den branta backen och möt Populära Marine world med delfinshower, hamburgerkiosker och delfinexpressen som barnen älskar. Här kan man vara ett par timmar utan problem. Fortsätt sedan upp till tigerworld och se tigrar, vackra snöleoparder, röd panda och området sydamerika med rovfåglar. En stor höjdpunkt är att klappa djuren på barnens lantgård. Bamses värld är ett ytterliggare lek och bus område utan björnar och sköldpaddor. Här finns teater, matställe och lekanläggningar. Mot slutet av den stora resan stannade vi på den stora lekplatsen som ligger brevid savannen tills parken stängde. För oss räckte en dag här under lågsäsong. Kan tänkas att det behövs två dagar under högsäsong då långa köer tar upp mycket tid. Grindarna har öppet för att släppa ut folk efter stängningsdax så vi hade inte bråttom ut precis! Avslutade med en pizza från pizzerian som ligger granne med parkeringsplatsen! Ganska dyrt men gott! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se