Testfamilj: Bon-Bon land
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj: Bon-Bon land

(Danmark, Naestved, Bonbon-land)

Åkte på midsommarafton i juni till Bon-Bon land (c:a 60 km söder om Köpenhamn) med familjen. Våra bara är 5 och 7 år gamla, och då vi bor I Trelleborg så var det enkelt och snabbt för oss att ta oss dit. Tog c:a 1.5 timme med bil över bron, så räkna med c:a en timmes färd från Malmö. Eftersom vi åkte på midsommarafton var det väldigt folktomt - Danskarna har ju inte ledigt, och de flesta svenskar var nog hemma på traditionellt midsommarfirade. Det var förstås bra att vi slapp trängas, och nästan inte behövde köa alls för någon attraktion. Glöm inte att köpa parkeringsbiljett vid entrén - den ska nämligen scannas av vid utfart och det är lätt att glömma bort (samt att det inte finns någon knapp vid utfarten för att påkalla hjälp...)

Man betalar entré (som brukar ligga mellan 100-150 danska) och får sedan åka vilka attraktioner man vill, vilket förstås är ekonomiskt och smidigt. Själva parken kändes ganska liten när vi väl kom in, och attraktionerna verkade lite gamla och till viss del slitna. Så det var inte direkt någon känsla av "fräschhet" - dock spelade detta mindre roll när man väl åkte, då var det full fart och det fanns flera attraktioner att välja mellan för olika målgrupper. Vildsvinet tillhörde väl den häftigaste av dessa - dock var det bara pappan i familjen som fick och vågade åka.. :) Mina barns favorit var Hankatten och Rejen. Även bäverraftingen var uppskattad, särskilt som pappan blev blötast av alla! Hesterado - 5D attraktionen i Cowboy Town - bör heller inte missas. Är man över 120 cm, som min dotter, så kunde man åka det mesta - barn under 120 cm fick oftast åka enbart med vuxen sällskap.

Bon-Bon land har inte samma charm som Bakken, och det fanns inte så mycket serveringar som var öppna under dagen vi var där. Fick fråga runt för att kunna hitta en ölservering... Men det fanns gott om platser att sitta ner för picknick, och där är även ett vattenland som säkert är trevligt för barnen vid varmare väder, samt en stor klätterborg.

På väg ut gick vi in i det påkostade Fantasy World vilket gav ett blandat intryck. Själva entrén gav inget väsen av sig, och man fick "leta sig in" för att komma in till de - i sig - fantastiska olika avdelningarna. 10,000 kvadratmeter med över 1,000 figurer, och det var trevligt att gå runt och titta även om man kunde gjort mer av detta, och entrén vara alltså katastrofal.

Överlag så gav Bon-Bon ett "försiktigt positivt" intryck. Är det inte för trångt och mycket köer, så kommer barn i de flesta åldrar ha kul. Kändes också som att vi kunde släppa dem lösa och springa runt lite, då det inte var så stort och ganska lätt att orientera sig. Blandade åkattraktioner var ett plus, dock kunde de varit lite fler. Ingen stor "mysighetsfaktor", men bra för en dagstur för lite åka & picknick.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se