Hajar som hajar
Annons
Reseberättelse:

Hajar som hajar

(Danmark, Köpenhamn (Kastrup), Blå Planet)

Vid en mycket lämplig plats, Öresunds kust i Kastrup, står den stora globen till Blå Planet.

Det var lätt att ta sig dit; från Malmö eller Köpenhamn H tar man Öresundståget till Kastrup flygplats.
Därifrån tar du Metro 1 hållplats till Kastrup/Blå Planet och sedan är det en promenad på 7 minuter. Lätt som en plätt!

Vi anlände Blå Planet vid kl:11.00 tiden ungefär och det var ingen kö alls, varken till Fast Track (förbeställda biljetter) eller den vanliga kön. Vi hade väskor med oss och personalen bakom disken var mycket hjälpsamma och lånade ut skåpnycklar till oss. Skåpen till de stora väskorna finns mittemot bläckfisken och när vi stod där kom en mycket trevlig dam i personlaen, Leslie, och uppmanade oss att gå närmare till bläckfisken eftersom hon hade kommit ut från sin hörna och detta skulle man absolut se! Vi var nästan de enda som var på plats så Leslie berättade väldigt mycket om bläckfisken och allt vad bläckfisken kan! Visste du att bläckfiskar är mycket intelligenta? Bläckfisken kan läsa nummer och öppna locket av en glasburk! Leslie tog oss även bakom kulisserna, dit ingen annan förutom personalen får gå, och vi fick klappa på bläckfisken!! Mycket spännande! Sugpropparna på hennes tentakler sög fast i våra händer! Hon (bläckfisken) är kapabel att dra ner så mycket som 30 kilo med sina tentakler. Vi hälsade också på anemonerna när vi var i bakom kulisserna, man kan stoppa in ett finger i en anemone och känna hur det klistrar sig till fingret. Leslie berättade mycket mer; visste du att sillar fisar? De simmar runt i cirklar i stora stimm och fisar samtidigt! Det var dags att få tacka Leslie för ett spännande besök hos bläckfisken och anemonerna och fortsätta upptäcka fler spännande havsdjur.

Vi gick vidare till tanken som föreställer korallrevet och det var något spektakulärt! Så många vackra fäger! Vi såg alla fiskar från Nemo filmen!! Faktiskt första gången vi har sett korallfiskar i verkligheten! De ser exakt likadan ut som i filmen Nemo! Vi såg Doris, Nemo, gula fisken och randiga svart-vita fisken!! Det var verkligen en bonus! I en annan tank såg vi även sjöhästar!

Sedan gick det inte att missa att alla de andra besökarna började gå till ett och samma akvarie, så vi följde efter...jo det var en man som stod i tanken och skulle mata fiskarna!

Sedan drogs vi av ljud och ljus till den stora haj poolen! Oj, oj, oj vad stort det var, med äkta hajar som simmade omkring!! Det var stora stimmrockar, hammarhuvud hajar och vanliga grå hajar och många fler fiskar!! Där stod vi länge och tog bilder....sedan kan man fortsätta genom tunneln och ta riktigt nära bilder på hajarna, det var en upplevelse! Så nära en haj har vi aldrig varit och det var säkert (och förhoppningsvis) det närmsta vi kommer någonsin!!

Väl igenom haj tunneln hamnar man i en äkta regnskog, med ljudet av alla insekter och den höga luftfuktigheten! Det var en äkta djungel! I fisktankarna kan man se både från ovanför vattnet och underifrån, om man går en våning ner, och det var helt enormt! Jag har aldrig sett så stora fiskar!! Det var även en tank med enbart pirajor!! Första gången vi sett även dem i verkligehten!! Det var verkligen en höjdare!!

Väl igenom alla avdelningar var vi törstiga och gick till cafeterian där man kan köpa mat och dryck och njuta av den fantastiska utsikten. Man sitter vid vatten kanten till Öresund!

Totalt tog det inte oss mer än 1,5 timmar att gå runt och se allt och fika. Så stället är inte så stort egentligen.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se