Testfamilj - Legoland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj - Legoland

(Danmark , Billund, Legoland)

Hjälp! Den lyfter!

Vatten land stora avd

Vatten land för de yngre

Vi, jag, min man, våra pojkar 7 och 5 år blev utvalda att vara testfamilj på Legoland Billund i Danmark. Vi gjorde vår resa i början av juli 2014 och körde från Sölvesborg i Blekinge.

Förutom de 4 fribiljetterna vi hade fått så hittade vi även 2 vuxna fribiljetter. Så totalt betalde vi endast inträde för två barn. Barnbiljetterna är billigare än vuxen biljetterna.

Vi valde att åka över Öresundsbron och hade fått tillgång till en Brobizz vilket gav oss rabatt på överfarten. Resan tog knappt 5 timmar att köra och var helt okej, det var lätt att köra och hitta.

Vi hade även köpt med oss mat som vi tog med oss då det är dyrare i Danmark och då vi inte ville börja leta efter affär att handla i. Skrindan tog vi även med oss och det var ett bra beslut då vi kunde lasta kylväskan på den.

Vi valde att vara på Legoland i 2 dagar dels för att parken verkade stor och dels för att vi inte ville känna oss stressade utan verkligen hinna med allt som gick.
I efterhand kan vi konstatera att en dag inte hade räckt för vår del.

Boende:
Innan avresan bokade vi en stuga på Family camping, Jelling för två nätter. Vi bokade en 6 bädds stuga med dusch/toa samt med ett komplett kök.

Stugan och hela campingen var mycket fin och fräsch. Stor lekplats till barnen, minigolf, cyklar att hyra och många aktiviteter.  Intill låg även ett friluftsbad.

Priset var helt okej och personalen var mycket trevlig. Enda nackdelen var att tåget gick förbi utanför, man hörde det men såg dock inte det. Kan verkligen rekommendera detta ställe. http://www.campingjelling.com/

Till Legoland tog det endast 30min att köra

Inträde:
Biljetterna köper man i biljettkassorna utanför vilket gör att man först måste stå i två olika köer, vilka kan vara mycket långa.

Vi hade fribiljetterna ena dagen och gick rakt till ingångskön. Andra dagen fick vi först lösa in våra biljetter i kassan och sedan stå i ingångskön. Det går även att köpa biljetter via deras App och hemsida.

P-biljett kostar 50DKK/ dygn och köps i biljettkassan eller i automat på parkeringen, den behövs till bommen när du ska ut från parkeringen.

Man kan hyra enklare sittvagnar utan liggläge med mindre förvarningsplatser.
Kostar 60DKK/dag.

Karusellerna:
Vi gick efter inträdet direkt bort till Polar Land och åkte det som fanns där innan det blev långa köer. Detta var ett smart drag då barnen hann åka flera gånger utan att stå i kö. På eftermiddagen var köerna mycket långa.

Karusellerna var många och passade barn och vuxna i alla åldrar. De typiska barnkarusellerna kunde barnen åka själva och de lite mer vågade fick vi vuxna åka med dem.

Det är längd angivelser från 90cm – 140cm, somliga karuseller kräver att vuxen person åker med.

Sonen på 7 år gillade:

Polar X-plorer, en berg och dalbana i snabbt tempo där vuxen fick åka med. Pirate Splash Battle, Piratbåtar som skjuter vattenkanoner på allt och alla, även de som står på land. En blöt tur med andra ord. Lego Canoe, indian stockar på vatten berg och dalbana.

Mindre roligt var: Hästkarusellen, Pariserhjulet samt Lego tåget.

Sonen på 5 år gillade:

Dragen, kort tur av berg och dalbana i ett snabbt tempo. Innan åkturen såg man en lego utställning i montrar. Ghost, spökhuset som avslutas med en större Frog Hopper karusell. The Temple där man skulle skjuta ner otäcka monster.


Mindre roligt var: Hästkarusellen, Legoflygplanen.

I princip testade barnen och vi alla karuseller förutom tre:
Fyrtårnet där man skulle dra sig upp till toppen med hjälp av snöre, där var en sjukt lång kö båda dagarna och vi kände att så kul var den nog inte ändå.
Piratkarusellen som gick runt, runt i ett rasande tempo, hade även den lång kö och kändes inte heller jättekul.
Ice Pilots hoppade vi över då vi inte vågade.

Vi blev besvikna på två karuseller där vi tyckte det var dålig information om vad det verkligen handlade om. Den första var Dragen inne i Knight’s Kingdom borgen. Här står man i kö och får först se en lego utställning i montrar för att sedan stiga på en berg och dalbana som avslut.

Även Ghost huset hade dålig information om vad det verkligen var, ett spökhus förstod vi och att det var en Frog Hopper karusell på något vis, karusellen syns inte på något vis utvändigt utan finns inne i själva byggnaden. Karusellen kom i slutet och var större och läskigare än barnen väntat sig.

Man kunde dock välja att gå ut genom sidodörr om man ville, vi valde att åka den ändå. Men det borde ha stått innan man gick in att man inte behövde åka utan kunde välja att gå ut.

SEAT Trafikskole kostar 70DKK och man bokar tid, gäller barn 7-13 år. Hela körningen tar ca 45min. Barnen får ett körkort efteråt. Detta hoppade vi över då jag inte förstår vad de ska med ett körkort till...

Vid några karuseller kliver man på i låg fart t.ex Minibåtar, Pyramiden, Viking River Splash.

Mat:
Vi hade egen matsäck med oss men det var för lite så vi köpte mat på Mexican Cantina nachos tallrik,  med kyckling som blev bra för barnen och oss.

Medhavd matsäck kan man äta lite överallt, det finns bänkar att sitta på och få platser med bord, matplatserna är inte så stora. Vi hittade en uppe vid Polar Land där det var lite lugnare och mer avskilt, här fanns även toaletter. Många matplatser ligger i rökrutorna.

Det finns många ställen att välja att äta på om man vill det, det finns några få Family Buffert ställen till okej priser, där man kan äta så mkt man vill. Matpriserna är samma nivå som på andra nöjesfält.

Toaletter:
Finns det överallt, det finns de som är bättre och fräschare än andra, somliga är helkaklade medans andra är öppna bås. Det är som toaletter på andra nöjesfält.

Det finns ett Baby Center där man kan pausa om man har mycket små barn, där finns det mesta man kan behöva, skötbord, microugn, amningsrum.

Badland:
Var uppskattat av barnen även om vattnet var iskallt. Det är uppdelat i två delar, en för de allra minsta och en för de större barnen.

Det är ingen bassäng utan endast sprutande figurer, och vattenhinkar som töms, vattenfall.

Badkläder och duschning före badlandet krävs och detta kontrolleras av Personalen.
Omklädningsrum med lås finns på området. Svårt att se var barnen tar vägen i mängden. Det finns badvakter i överallt.

Övrigt i parken:
Förutom att åka karuseller så kan man ta lotter eller göra olika aktiviteter, dessa kostar dock extra så man bör ha kontanter med sig.

Miniland som är uppbyggd av lego i olika miljöer var fint och roligt att titta på, och trevligt att gå runt och titta på.

Vi gjorde även besök på Atlantis där man kan se fiskar av olika slag.

Vi gick även och såg 4-D filmen och där kan man välja olika språk, vi valde på Danska och det gick bra ändå, filmen är ca 15 min lång och handlingen lätt att förstå.

Lego shopen har det mesta och även lego i lösvikt,  priserna är dock mycket dyra.
Finns även en Outlet Lego butik inte lika stort utbud och priserna var väl okej, men dyrt ändå.

Tips:

Ta med rejält med mat i matsäcken, man blir hungrigare än man tror, Ta med flera ombyten av kläder, man blir blöt vid vattenkarusellerna. Glöm inte badkläderna Danska småmynt behövs för att ta lotter och spela somliga spel. Börja längst in i parken Håll koll på Shower tiderna

Vi rekommenderar:

4D-Filmer The Temple Miniborg show Ghost huset

Hoppa över:

Lego top tornet med utsikt Lego tåget gick inte i hela parken, var en kort tur Legoldmine, guldvaskning, kostar pengar

Hela familjen hade fantastiskt roligt och barnen tyckte det var kul att "lura" upp deras mamma i diverse karuseller med snabba åk. Vad som var roligast är svårt att säga men vi kommer absolut att åka dit igen, och då ta en längre resa och göra besök på Lalandia som låg rakt över gatan.


 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se