Testfamilj på Vattenhallen Science Center
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Vattenhallen Science Center

(Sverige, Lund, Vattenhallen)

Leka doktor

Experiment med kväve

Vattenhallen

Vi hade turen att bli testfamilj till Vattenhallen i Lund. Vår 6-åriga dotter besökte Vattenhallen med dagis i maj och vi andra i familjen blev jättenyfikna av hennes berättelser.

Idag, den första semesterdagen med dåligt väder var det då dags för hela familjen att testa på detta ställe. Vi var två vuxna och tre barn, 3, 6 och 9 år gamla som satte oss på bussen mot Lund. Av dotterns berättelser visste vi att det var ett ställe där man fick testa saker, men så mycket mer visste vi inte. 

Direkt när vi kom in blev vi mycket varmt välkomnade av personalen som berättade och gärna visade. All personal var verkligen toppen. Vi bestämde oss för att börja med en digital klättervägg, som man dels kunde klättra på, men även "spela spel" på. Barnen tyckte detta var toppen, och det var även kul för oss vuxna.

Efter det gick vi in i det stora rum där alla saker man kunde testa fanns. Här kunde barnen springa runt själva och testa lite vad de kände för. Barnen fick en del olika favoriter bl.a., leka doktor, vattenkraft och röntgen. Efter en stund var det dags för experiment som utfördes av studenter som arbetade där. Experimenten denna dag handlade om luft och vatten och var mycket intressanta och lärorika. Alla som ville kunde komma nära och se och få chansen att gissa vad som skulle hända. Utanför stora rummet fanns en korridor där man kunde bygga sina egna ficklampor och pennrobotar. Våra barn testade på att bygga ficklampor. Det tog lite tid men de fick alla ficklampor att ta med sig hem.

De äldsta barnen tillsammans med en vuxen fick även chansen att se planetarievisningen "Vårt solsystem bland stjärnorna". Detta var en film på ca 40 min som visades inne i en kupol som fanns inne i Vattenhallen. Till detta säljs det separata biljetter. Det var en häftig upplevelse där man fick lära sig en massa. Visningen rekommenderas från 5år och detta kan jag nog tycka är lite på gränsen till för små, men det är såklart olika från barn till barn. Det gäller iallafall att barnen kan sitta stilla och vara tyst hela tiden. Om man hade frågor fanns även möjlighet att ställa dessa till en student som studerade astronomi.

Vi stannade på Vattenhallen i drygt tre timmar, sedan var barnen så hungriga att vi var tvugna att gå. Detta är det enda negativa vi har att säga om stället, det finns inget att äta där. Området det ligger i är dött under sommaren och restaurangerna stängda. Om det hade funnits något att äta hade vi kunnat stanna i några timmar till, för vi hann inte testa allt. Stor picknickkorg är därför att rekommendera om man vill ha en chans att stanna lite längre.

Vi avslutade dagen med att gå en tipspromenad där vinsten var biljetter till Vattenhallen, och hoppas på vinst, för vi vill alla åka dit igen (med matsäck) så vi kan stanna länge.

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se