Testfamilj Tropicarium Kolmården
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Tropicarium Kolmården

(, Tropicarium Kolmården)

Vi var testfamilj på Tropicarium, och vi rekommenderar absolut andra att åka dit! Efter en heldag på Kolmårdens djurpark så begav vi oss till Tropicarium (1/8 2014). Vi kom dit när Kolmården stängt, och trodde det skulle vara mycket folk, men det var precis lagom, ingen trängsel alls. Med på besöket hade vi fem barn i åldrarna 4,12,15,16 och 17, och alla var mycket nöjda med besöket. Det fanns något som intresserade alla. När vi först kom in så fick vi mycket uppmärksamhet både av andra besökare och de boende. Några små vilt springande apor fastnade för mig och min medhavda sulky, som det inte satt någon i för tillfället. Jag kände mig först djupt iaktagen, och sedan plötsligt så satt en av aporna på ena handtaget. Jag släppte och backade en halvmeter av respekt för skyltarna som varnade för att aporna kunde bita dig om du försökte mata dem. Den lilla nyfikna sötnosen gick sedan loss på medhavda påsar och försökte sedan bryta sig in i sonens kexpaket, men misslyckades och retirerade tillbaks till träden. Härligt att se dem på så nära håll! Här är det en stor variation av djur, och man kan se allt från en jättestor krokodil till vackra fiskar och koraller. Missa inte hajarna som är en upplevelse i sig att se. Minsta sonen trodde dock att han skulle bli hajmat när han stod i gången och en stor haj kom simmandes mot honom i full fart. Sonen skrek rakt ut, medan hajen simmade vidare över honom, då det är byggt så. Vid utgången finns chans att klappa rockor i en stor bassäng (tvättmöjligheter finns precis bredvid). Efter besöket kan jag även rekommendera den fina shoppen, som har ett blandat utbud och bra priser. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se