Vattenhallen Sience Center 2014
Annons
Reseberättelse:

Vattenhallen Sience Center 2014

(Sverige, Lund, Vattenhallen Sience Center)

Ja, så kom dagen med lite sämre väder och vi passade på att besöka Vattenhallen Sience Center i Lund.

Det var inte helt lätt att hitta dit med bil då det var något dåligt skyltat men vi kom dit till slut.

Vi var två vuxna och tre barn i åldrarna 4, 7 och 15 år gamla.

Första intrycket när vi kom in var att det var väldigt litet. Temat för dagen var ”Våra kroppar”.

Vi började med att gå omkring i den ”interaktiva delen”. Här for våra minsta igenom och förstod inte så mycket av vad det var vi tittade på. Vi vuxna tyckte dock det var väldigt intressant men det var överkurs för de minsta. Det handlade bl.a. om hur färg uppstår och hur ljud kan färdas. Kan erkänna att en och annan tanke hann fara igenom mitt huvud om att ”tusan också, detta var nog en flopp”. Men tjii fick jag skulle det visa sig!

Vi fortsatte till Experimenthallen där första intrycket var just ”vad litet” men där fanns hur mycket som helst att prova på. Det bästa var för vår 4-åring ”vattenkraftverket” där man skulle försöka utvinna så mycket energi som möjligt genom att bygga med klossar i vattenrännorna. Ja, faktum var att hela familjen blev uppslukad av det.

Kul var också väggen med en massa hål (lukt och känsel) där man stack in handen för att känna olika saker eller så fick man lukta. Något som också var roligt var att man kunde se hur CT, magnet och skicktröntgen fungerar och hur man använder de olika sätten för att titta på olika delar av kroppen. Något som uppskattades var att man fick prova ultraljud. I stora burkar fanns olika småsaker nedstoppade, sen skulle man med hjälp av utraljud försöka lista ut vad som fanns i. Jag kan säga att jag är glad jag ej är läkare, för lätt var det inte!

Mitt i Experimenthallen finns också ”kupolen” där de har sina planetarievisningar. Vi valde att gå på ”Stjärnorna”. Mycket intressant, och trots åldersgränsen på 5 år fick 4-åringen följa med in och han klarade att sitta stilla och tyst i de 30-40 minuterna det varade. Biljetterna till visningen fanns att köpa ute i entrén.

Utanför Experimenthallen fanns en korridor med lite pyssel. Denna dag kunde man vara med i en tävling som gick ut på att man fick en aluminiumbit 30x30 cm. Av denna skulle man bygga en båt som man sen fick ta med sig ut till en tunna med vatten. Där gällde det att kunna lägga på så många spik (som var STORA) som möjligt. Mot min vilja får jag erkänna att jag och 15-åringen icke vann denna utmaning (vi lyckade lägga på 12 spik) medans min man och de två yngsta slog alla som var med, de lyckades med rekordet av 100 spik! T.om personlen blev imponerade, så det var ju kul för de minsta.

Något jag inte riktigt förstod vad som hade med temat ”Våra kroppar” att göra var att man spärrade av Experimenthallen för där kom en grupp barn som tränade till cirkusaktörer, de jonglerade och körde enhjuling. Nåja, jag kunde frågat men det störde oss inte.

Kontentan av vårt besök:

Roligt och intressant för oss alla. Dock om man skall lära sig något utav det bör man nog vara i 10 års åldern och uppåt. Dåligt var att där inte fanns något café eller dylikt. Vad vi inte visste var att man kunde haft med sig matsäck. Shopen som är i anslutning till entrén säljer roliga saker, fast vissa av sakerna finns att köpa billigare i större affärer. Deras hemsida hade också kunnat bättras på.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se