En mysig förmiddag tillsammans med djuren på Tropicarium Kolmården
Annons
Reseberättelse:

En mysig förmiddag tillsammans med djuren på Tropicarium Kolmården

(Sverige, Kolmården, Tropicarium Kolmården)

Matning av fiskar

Orm

Haj

Vi som testfamilj med barn i åldrarna 4 år, 5 år och 9 år besökte Tropicarium Kolmården en härlig julidag. Strax innanför dörrarna möttes vi av en liten djungel full med små apor som hoppade mellan trädgrenarna till barnens stora glädje.

 

Längre in kom vi till barnens favoriter surikaterna som på sitt gulliga vis lekte med varandra mitt framför barnens små nyfikna näsor med bara en glasskiva som skiljde dem åt. Där tillbringade vi lång tid. Miljön på Tropicarium är grottliknande tunnlar som leder besökarna framåt i olika vackra miljöer med hängbroar samt regnoväder över alligatorernas damm. 

 

När vi kom till delen med terrarium innehållande olika ormar och ödlor fick vi vuxna bromsa ner barnen då denna ”raksträcka” lockade att springa snabbt vidare istället för att stanna till och titta. När de dock stannade och tittade blev de snabbt intresserade av de vackra djuren.

 

Ett stor plus är att montrarna är i lagom höjd för barnen att kunna möta de olika djuren öga mot öga. Jag tror att detta var en anledning till barnens stora intresse för djuren.

 

Mot slutet kom vi till fiskar i olika färger där vi lyckades komma när det var dags för matning. Detta tyckte barnen också var väldigt spännande att se. Barnens höjdpunkt bland fiskarna var att hitta Nemo till deras stora glädje och att sticka ner händerna till stingrockorna för att känna på dem när de simmade förbi plaskande vid kanten. De vuxnas intresse föll mer på att följa hajarnas simmande runt i det stora akvariet och att läsa fakta om dem. 

 

Genom de olika miljöerna höll känslan av närkontakt med djuren i sig. Vi fick uppfattningen att de har satsat på att förmedla den känslan både genom miljöer där man är tillsammans med djuren, diskreta avskärmningar samt glasrutor i barnens nivå.

Efter ett trevligt besök kunde vi konstatera att detta är ett familjenöje för alla åldrar och smaker som vi varmt kan rekommendera!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se