Kul och lärorikt på Vattenhallen i Lund
Annons
Reseberättelse:

Kul och lärorikt på Vattenhallen i Lund

(Sverige, Lund, Vattenhallen Science Cente)

Knepigt, men det gick!

En övning som såg lätt ut tyckte barnen men som krävde lite teknik och samarbete för att lyckas bra

Fler klurigheter

Vi var tre mammor och fem barn i åldrarna 5-8år som spenderade några timmar på Vattenhallen.

 

Vilket roligt och annorlunda utflyktsmål detta blev.

Vi fick lära oss så himla mycket. Bland annat hur man letar efter liv ute i rymden, en stjärnas liv, hur en magnetröntgen går till, vi fick göra en egen vulkan. Vi lärde oss om neutroner och protoner. Hur man gör en titthålsoperation.

 

De har en stor planetvisning i en mysig liten filmstudio, där man får en proffsig och fin visning. Denna kostar extra men är väl värd att lägga tid på. Vattenhallen har en rekommendation om 5års gräns på denna och den är nog rätt bra att följa. Våra barn satt faktiskt som små ljus och lyssnade uppmärksamt med undantag av 5 åringen som hade lite svårt att hänga med i berättelsen ibland.

 

Alla anställda var mycket hjälpsamma när vi körde fast vid något experiment och inte lyckades reda ut vad lösningen var.

 

Allt var rent och fräsht, toaletterna likaså.

 

Barnen tyckte precis allt var kul där och alla fem säger att de vill åka dit igen.

En av de anställda tog sig tid att förklara visionen för Vattenhallen och där kommer hända en hel del framöver. Närmst sker en utökning med matsmältningssystemet. När det ärklart, då åker vi helt klart dit igen.

 

En stor överrasking var de fördelaktiga priserna i shoppen!

 

Glass gick att köpa men ingenstans att sitta och äta den riktigt.

Det var det enda negativa vi kunde hitta, att det saknades ett café eller ställe för medhavd fika. Men å andra sidan är det inte svårt att hitta ett fik i Lund.

 

Jag rekommenderar varmt Vattenhallen Science Center för både den vetenskapligt intresserade och den helt okunniga. Där finns kul saker för stora som små.

Mest ut av besöket har nog barn i låg och mellanstadieålder men det är inga som helst problem med mindre barn där.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se