Universeum
Annons
Reseberättelse:

Universeum

(Sverige, Göteborg, Universeum)

Vid utgången lämnade man sin biljett till en robot - kul grej :)

Karta

Vi var testfamilj på Universeum i Göteborg sommaren 2012.

Vi var på plats när Universeum öppnade klockan 10. Till en början var det ganska lugnt och skönt men eftersom det var i semestertider så vid lunchtid var det mycket folk och trångt. Ett tips är att åka dit under lågsäsong.

Vi började med att åka hissen (Diagonalen) upp till toppen. Där följde vi den rekommenderade vägen, så vi gick igenom de olika avdelningarna vattnets väg, akvariehallen, dödliga skönheter, regnskogen, rymden, teknoteket, krimlabb, naturens superkrafter, universalen och givetvis var vi uppe på terrassen och hälsade på dinosaurie utställningen.

Vi passade på att lyssna på några föredrag, bl.a. i Akvariehallen som handlade om hajar och det var väldigt intressant och spännande. I regnskogen gick vi på safari med en guide som berättade om de olika djuren. Även i Universalen (längst ned) var det föredrag och man fick om man ville klappa en orm.

Våra tjejer är 11 och 7 år gamla. Både de och vi vuxna var nöjda med besöket! Dit åker vi gärna fler gånger :)

Allting var intressant och det rekommenderas varmt. Dit bör man åka med sina barn – där finns något som passar alla. Det tar en heldag om man ska hinna med allt inkl. föredrag och guidning.

Restaurangen var ok.

Barnens favorit var krimlabb, rymden och djuren. Vi vuxna fastnade för akvariehallen – där var vi länge.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se