Äventyrsbad i Tyskland
Annons
Reseberättelse:

Äventyrsbad i Tyskland

(Tyskland, Heide Bispingen, Center Park)

Center Park, Heide, Bispingen.  vi tog Öresundsbron ner, färgan till Puttgarden och vidare ner mot Hamburg och söderut. Resan tog ca 6,5 timme för oss som bor i östra Skåne.  Framme checkade vi in och lastade av vid vår stuga. Parken är bilfri, ett tips är att hyra cykel eller liknande och logga in o fixa sådant när ni bokat. När vi kom in så var vår första tanke, fint inomhus. Jag tänkte direkt, vilken lyx! Sängarna bäddade! För mig är de nåt jag verkligen uppskattar då jag alltid åkt till Lalandia i Rödby och där får man själv bädda. Vardagslyx för mig! :D Området är ganska stort ett bra lokalsinne är gott att ha. Ett tips är att kolla kartan innan man åker dit så kanske de underlättar lite när man ska hitta.  Badlandet är en attraktion som passar oss utmärkt då vi är vattendjur! :D  Vi provade självklart bassängbadet men även rutschkanor, själv tyckte jag att den som var 35 meter passade mig och den yngste bra, man får hålla i de går undan och många goa skratt upplever man. De fanns en som var 84 meter vilken jag undvek. En som gick rakt ner där de stänkte långt, utomhus någon sorts virvelvind typ men en sak jag och min man uppskattade mer var att de hade värmelampor där man kunde lägga sig under och koppla av en stund medan den andre hade koll på barnen och aktiverade dem. När man gick upp till rutschkanorna fanns det skyltar där de markerats vilken sort de var, hur lång och vattendjup när man kom ner. Bra tyckte vi, praktiskt!  Jag tog mig tid till en stunds avkopplande massage på Spa-avdelningen. Gick lite vilse och upptäckte att jag kommit in på deras avkopplande avdelning där man var naken.  Djur och natur. Man bor i skogen. Vill man finns husbåt att hyra som boende. Svanbåtar att cykla med, klättervägg och allt möjligt att göra. En favorit för de yngre var "formel 1" bilar som man kunde stoppa i pengar o köra runt på en bana med. 1 och 2 Euro är bra att ha till hands, det finns växel automat men de vill inte växla i intill liggande restauranger och liknande. Tennis, studsmatta, klätterborg och en hel del ställen att äta på. Vi rekommenderar den Italienska pastan, lite billigare och även de fina fläskmedaljongerna med stekt potatis på de andra stället. En mysig kväll med underhållning eller bingo.  Ett härligt område där man kan ta med sig det man vill eller köpa allt på plats. Tips: 1 och 2 Euros till många aktiviteter. 
Ska du ta med dig allt så tänk gärna på melittafilter, kaffe, kryddor, wcpapper, kökshandduk, handdukar, diskmedel (till diskmaskinen finns där) smör, ...badkläder! 
i vår stuga fanns micro, diskmaskin, spis, kyl med litet frysfack, kaffekokare, kaffemaskin, rost och vattenkokare. 
Som jag förstod var det lite olika på olika stugor?? 

Lördagen var riktigt lugn men söndagen var de minsann fullsatt. :D

Tack för oss,

mvh Ann-Sofie    

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se