Testfamilj Navet Science Center i Borås
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Navet Science Center i Borås

(Sverige, Borås, Navet Science Center)

bilen där man kunde koppla olika elektroniska komponenter

En dag i juli åkte hela familjen till Borås för att uppleva Navet Science center! Familjen består av två vuxna och tre pojkar, 7, 12 och 16 år gamla. Det vi visste innan vi kom dit var att Navet har en regel: ”Inga händer i fickorna!” Det var helt underbart att få vara på ett ställe med så mycket olika saker och ting som alla fick pilla på hur mycket som helst! Vi tillbringade ganska lång tid vid de två första avdelningarna som handlade om hållbar utveckling och om vatten.  Det fanns jättemycket att göra och roligast var nog bilen där man fick koppla in ström till utrustning till bilen. Barnen fick igång en radio, blinkers, hastighetsmätare och olika typer av lampor. I vattenavdelningen byggde vi en egen vattenbana och det var roligt att få samarbeta och fixa för att den skulle fungera på bästa sätt!

Ett tips är att först gå igenom hela Navet och titta vad det finns för olika avdelningar, för Navet är verkligen JÄTTESTORT!!! När vi upptäckte andra våningen med massor av mecano och dessutom ett Matematikpalats var det tyvärr bara en timme kvar innan de stängde, så de här härliga avdelningarna hann vi inte alls med som vi hade önskat. Vi hade lätt kunnat roa oss ytterligare en hel dag på andra våningen!

Något som också var bra är att Navet ligger på gångavstånd från flera olika restauranger om man inte har med sig egen matsäck. Om man väljer att ta med egen matsäck så får man äta den inne på Navet, Alla 5 i familjen ger Navet ett högt betyg och alla var jättenöjda med dagen! Vi hoppas kunna återkomma till Navet snart igen J

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se