Testfamilj på tropicarium Kolmården
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på tropicarium Kolmården

(Sverige, Norrköping, Tropicarium)

Våran utflykt bar iväg till tropicarium, Kolmården. Innan vi åkte kollade vi in deras hemsida där man år väldigt bra information om vad dem har att visa. Barnen på 5, 9 och 10 år var väldigt imponerade av hajarna så det blev en stor snackis i bilen. 

Vid tog god tid på oss väl inne på tropicarium och det var väldigt kul att kunna läsa/berätta för barnen om alla djur som visades upp. Det sitter information om alla djuren vid deras platser, roligast för våra killar var att veta hur giftiga alla djuren var. 

På vissa ställen fick man stå en längre tid för att ens hitta djuren som så bra kunde kamouflera sig!

alla tyckte de var mysigt att gå omkring bland djuren och när vi kom fram till doktors fiskarna som äter döda hudceller på händerna stod alla med tassarna i vattnet och fnittrade :) 

när vi väl kom fram till hajarna så var dem lite av en besvikelse så jag tror våra barn tänkt sig en hel flock av dem. Dem var dock mäktiga och det hela var väldigt vackert men hade mina barn fått bestämma hade dem nog helst fått simma med dem. Och de kan man också få göra... Eller i alla fall få dyka med dem, om man hostar upp ett par tusen och har dykar cert! Om man har tur kan man kanske få se är någon annan gör detta dyk.

någon annan skrev i sin reseberättelse att dem fick klappa ormar, och det var något vi saknade. Det var mycket djur att titta på men inte sånt engagemang när vi var där tyvärr. 

sammanlagt var vi på plats i 2,5 timmar inklusive presentschoppen utanför. Jag hade slagit ihop detta med Kolmårdens djurpark när man ändå var på plats. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se