Testfamilj Framtidsmuseet, Borlänge
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Framtidsmuseet, Borlänge

(Sverige, Borlänge, Framtidsmuseet)

Testfamilj Framtidsmuseet, Borlänge
 

Vi hade turen att få bli utvalda som testfamilj åt Barnsemester och besöka Framtidsmuseet i Borlänge.
Testfamiljen består utav två vuxna och två barn 5 och 1,5 år gamla.
 

Vi åkte till Framtidsmuseet en regning dag, perfekt tillfälle när barnen är uttråkade och klättrar på väggarna hemma. Så vi tog bilen och åkte genom ett regntätt Dalarna och kom till slut fram till Borlänge och Framtidsmuseet. Det fanns gott om parkeringar utanför som dessutom var gratis, stort plus! 

Inne på museet kunde man utforska och experimentera olika saker om både teknik och naturvetenskap som är uppdelat i olika rum kan man säga. Det var riktigt intressant för vår 5-åring men även för oss vuxna. Man lärde sig mycket via utställningarna och dess information som var lätt att förstå som vuxen och det var lätt att förmedla informationen vidare till 5-åringen. Vi lät barnen bestämma "vägen" inne på museet och göra allt i deras takt.

Yngsta älskade att dansa på "ljudgolvet" som gav ifrån sig både ljus och ljud när hon klev på plattorna. 5-åringen tyckte var absolut roligast var att få köra timmerbilen som man kunde testa i ett utav rummen.  Hon lastade av och på timmerstockar. Nackdelen där var att det bara fanns en maskin så kön av barn ringlade sig lång och hon tycker det är jättejobbigt att andra ska titta på när hon utövar något sådant. Desto bättre trivdes hon i planetariet där vi fick följa med på en rymdresa. För att få uppleva detta krävdes det att man köpte biljetter i entrén. Det gällde att man var ute i god tid då biljetterna går åt snabbt.

Efter ett par timmar inne på museet kände vi oss klara och avslutade besöket med varsin glass i det lilla förfriskningsutrymmet som fanns i entrén. Barnen åt varsin isglass och så fick de handla varsin sak i butiken innan vi åkte hem igen.
 

I det stora hela var vi väldigt nöjda med besöket. Det fanns som sagt något för oss alla att lära och upptäcka. Så vi rekommenderar detta ställe för vuxna och barn mellan ålder 1-6 år. (Kan inte redogöra för barn mellan 6-18 år då vi inte har något barn i den åldern).  Vi är mycket nöjda med besöket och planerar in en tipp dit igen senare i höst/vinter.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se