Toppen semester på Lalandia, Testfamilj
Annons
Reseberättelse:

Toppen semester på Lalandia, Testfamilj

(Danmark, Rödby, Lalandia )

Vi  blev utsedda till att bli testfamilj på Lalandia i Rödby. Hela familjen jublade eftersom vi varit där innan. Senast vi var i Rödby på Lalandia var 4 år sedan och därför skulle det bli spännade att se vad som hänt/förändrats. Förra året var vi på Lalandia Billund. Familjen består av föräldrar, 2 pojkar på 5 och 7 år och en flicka på 9 månader.

Några dagar efter skolavslutningen i juni 2016 gav vi oss iväg mot Lalandia. Vi valde att ta båten över till Helsingör från Helsingborg, via Lalandias hemsida kan man få rabatt,  vidare med bil genom Danmark.  Efter några timmar var vi framme i Rödby och vi fick vår stuga. 

Vi hade bokat en stuga som kallas Nordic 6 som är anpassad till 6 personer och ett spädbarn. Stugan var ett trekantigt hus med samtliga sängar på ovanvåningen. Trappan till ovanvåningen var hemsk, båda pojkarna hade det tufft att gå upp respektive gå ner och det var inte lättare att gå i den med spädbarn. Vi saknade mikro och något att torka våra blöta badkläder på men vi såg att det fanns olika "torksystem" i andra stugor så detta var kanske en tillfällighet. Stugan passade inte oss, men den fungerar nog bättre med lite större barn. Vid tidigare besök på Lalandia i Rödby så har vi bla bott i de största stugorna (Nordic Plus 8) eftersom vi har varit större sällskap då och dessa stugor är byggda senare och enligt enligt vår mening fräschare.

Lalandia i Rödby har ett stort antal stugor och området stugorna ligger på är stort. Det finns många små lekplatser och stora grönområden i hela stugområdet. Hela Lalandia Rödby (förutom stugområdet) ligger i ett jättestort center där alla affärer mm finns och de flesta aktiviter vilket gör att man inte påverkas av dåligt väder.   

När vi hade vilat lite och tagit på  "Lalandiaarmbanden" valde vi att gå mot "Aquadome" (badlandet).  Armbanden används bla som entré och som nyckel till skåpen i badlandet och till entré till Monky Tonky Land. Vid tidigare tillfälle vi besökt Lalandia så har det varit över helgen och denna gång var en måndag-torsdag. Vilken skillnad! Denna gång var det lungt och skönt överallt och inte minst i badlandet. Sedan vårt besök för 4 år sedan har de byggt om omklädningsrummen och det är blivit mycket bättre. Omkädningsrummen ser numera ut på samma sätt som de gör på Lalandia Billund.  

När vi kom in i badlandet insåg vi direkt att här också hade skett förändringar till det bättre. Numera påminner en del av badlandet Billunds med ett system av vattenrutchkanor där varje rutchkana sluta i en egen "vattenränna" med lite vatten. Detta gjorde att båda killarna kunde åka själva och att en av oss var nere i området och tittade till dem samtidigt som vår flicka kunde krypa i det grunda vattnet runtomkring.   Det fanns något något för alla åldrar i badlandet som tex vågmaskin, barnbassäng för de yngsta, större öppna bassänger, utomhusvattenrutchkana, bubbelpooler och inte minst 2 lite större och vildare vattenrutschkanor för de äldre barnen mm. Några av aktiviteterna har längdgräns. Det fanns en liten lunchrestaurang som serverar enkel mat.  

Under de följande dagarna på Lalandia hann vi med Aquadome varje dag och diverse andra aktiviteter. Vi var på Monky Tonky Land, vilket är ett stort lekland som passar alla barn. Alla barnen älskade stället.  Här har också skett stora förändringar till det bättre sedan vi var här sist.  Jämför man detta lekland med leklandet i Billund vinner detta stort eftersom detta är mycket större och mycket ljusare.   

Pojkarna och mannen provade också på att hoppa "high jump studsmatta" och  vi provade på att spela minigolf som fanns inomhus (finns också en utomhus).  Killarna gillade spelområdet med spelmaskiner etc  men det är lite tråkigt att i stort sett alla spel resulterar i biljettvinster (samma sak i Billund) som man i sin tur kan lösa in till saker. Problemet är bara att det krävs ofantligt många biljetter för att få ihop till minsta lilla sak vilket gör att risken är stor att få besvikna barn.   Dagarna vi var där räknades som lite lågsäsong men ändå var många aktiviter öppna. De aktiviteter vi upptäckte som inte var öppna var skidbacken och Segway, de öppnade till helgen. 

Vi upplevde också att restaurangerna etc hade frächats upp och att några hade förändrats. Vi åt glass på en av dem (La Diner) i stort sett varje dag och en av kvällarna beställde vi "take away" från en av restaurangerna, Restaurang Bone´s.  Detta var toppen, vi beställde i restaurangen och det tog inte mer än 10 minuter att få maten och vilken god mat och prisvärt. Vi beställde ett paket för 2 vuxna och 2 barn med bla revben och pommes mm. 

 Vi blev mycket positivt överraskade av hur man har förändrat Lalandia Rödby till det bättre och hur bra det var att åka när det var lite lågsäsong. Barnen pratar redan om att de vill åka dit igen  så det dröjer inte så länge till innan det blir ett besök igen!  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se