Testfamilj Kolmården
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Kolmården

(Sverige, Norrköping , Kolmårdens djurpark)

Snöleopard med endast en glasruta emellan

Barnens Lantgård

Lodjuret visade upp sig väldigt nära.

Måndagen den 20 juni 2016 fick vi äran att åka till Kolmården som Testfamilj. Vår familj består av 2 vuxna och 3 barn på 12, 10 och 1 år.  

Vi valde att åka en vardag innan lön då vi vet att Kolmården är väldigt populärt och då det hänt att det bildats bilköer ända ut på E4:an.  

Vi kom fram ca 30 min efter att Kolmården slagit upp portarna. Det fanns då gott om parkeringsplatser och en dygnsbiljett kostade 60kr. Bra att man kunde betala med kort.  

I anslutning till entrén fanns skrindor att hyra för 40kr.   

Vi började med att titta på vargarna. De höll sig väl framme så vi fick en ordentlig titt. Sedan såg vi vildsvin, nån slags åsna och björnar. Även björnarna höll sig väl framme & de små ungarna klättrade i träden.  

Ganska snart valde vi att sätta oss vid en rastplats för att äta en sen frukost. Vi valde att ta med matsäck och en lättare lunch för att spara några hundralappar.  En lunch kostade annars ca 90kr/person.  

Det fanns gott om rastplatser och det fanns barnstolar och soptunnor i anslutning. Allt var snyggt & rent.   Efter frukost gick vi vidare och såg bland annat ormar (som vi fick klappa), tapirer, röd panda och snöleopard.

Upplevelsen med snöleoparderna blev väldigt bra. Vi gick ner till en glasvägg där vi hade turen att den ena snöleoparden kom fram & var så nära att vi bara hade glasrutan emellan oss. Otroligt häftigt!  

Därefter kom Tiger World och tigrarna var väl de enda djuren som vi mest såg på håll. De låg stilla på en klippa & rörde sig inte speciellt mycket.  

Mot Marine World!  Vi startade med en sälshow. Mycket underhållande för barnen och samtidigt med ett tydligt budskap om vikten av att hålla naturen ren. Lagom lång föreställning (15 min).  

Vid Marine World området fanns även en del karuseller till 10 & 12-åringens stora förtjusning. Vi åkte delfinexpressen, som är en liten berg o dalbana och sjörövarskeppet som är som en stor gunga. Det var knappt några köer så tjejerna åkte säkert 10 gånger.   Vi hade sett fram emot att även få åka den nya stora attraktionen Wildfire men tyvärr var den stängd pga tekniskt fel. 

Det var väl det enda som vi har att anmärka på - att det var rätt dålig info om detta på hemsidan. När vi tittade efter noga såg vi en liten text om detta, men med tanke på att det var årets nyhet borde det varit mycket tydligare!  

Här fanns även ett chokladhjul, mat & fikaställen & en massa bänkar.  

Sedan bar det av mot aparium. Även dessa aktiva och otroligt roliga att se på när de klättrade runt och när de små busade med de stora. Här passade vi på att köpa glass & njuta av solen.   

När vi kände oss klara med aporna gick tjejerna (10 & 12-åringen) tillbaka till Marine World för att titta på delfinshowen och vi vuxna & 1-åringen gick så länge till Bamses värld.  

På vägen dit passerade vi savannen med noshörningar,zebror, kameler, gnuer med mera.  Vi stannade även till hos elefanterna och de små surikaterna.

Vi gick också igenom en stor lekpark med gungor, klätterställningar och rutschkanor.Här stannade vi dock inte.  

I Bamses värld åkte vi små bilar på räls med den lilla och även små tekoppar. Vi tittade sedan på en teater - Bamse & tårttjuven.  

Här fanns ännu en liten berg o dalbana som de stora åkte ett par gånger när de kom tillbaka från delfinshowen.  

Delfinshowen hade varit jättebra. Det fanns gott om platser och det var en underhållande show med bra ljud & ljus. Lite mycket likadana tricks tyckte de dock.  

Efter kanske 45 minuter i Bamses värld var vi hungriga så vi valde att gå mot Barnens lantgård för att sätta oss och äta vår medhavda "lunch" - klockan hade hunnit bli 16.00 redan. Bra med bord, barnstolar, soptunnor osv även här.  

Efter maten gick vi in och klappade fåren och getterna till ettåringens stora förtjusning.  

Dags att bege sig mot Safari. Ingen kö alls så det var bara att kliva in & sätta sig i linbanan. Jag som är höjdrädd hade vissa panikkänningar då det var väldigt högt upp emellanåt, men det var det värt med tanke på hur bra man såg många av djuren.  

Ettåringen hade också lite svårt att hålla sig stilla då turen tog iaf en 20-30 minuter skulle jag tro.   Linbanan gick över älgar, björnar, zebror, giraffer och lejon. Först blev vi besvikna när vi åkte över lejonhägnet då vi inte såg några alls, men längre fram gick den tillbaka över det och då såg vi en hel flock. Där låg en lejonmamma med en kull små lejonungar - ursöta!  

Efter avslutad Safari var klockan så mycket att det var dags att börja knata mot utgången. Tjejerna sprang i förväg för de ville titta i souvenirbutiken som fanns vid entrén och vi andra gick i lugn & ro tillbaka och tittade igen på de djur vi passerade. 

När vi var åter vid vildsvinen skulle de just få mat så det var ett väldans liv och ettåringen blev helt till sig.    Vi fick även syn på att vi missat att se lodjuren på vägen in men nu fick vi en ordentlig titt på dessa med. Precis som med snöleoparderna lyckades vi komma så när att vi bara hade den tunna glasrutan emellan oss.  

Shopping i souvenirbutiken och så var vår dag på Kolmården över!  

Sammanfattningsvis så hade vi en toppendag på Kolmården. Vi hade tur med vädret (soligt men inte för varmt), det var lagom med folk och vi lyckades få en bra titt på alla djur. 

 Alla djur såg friska och välmående ut. Det fanns gott om rastplatser, toaletter och matställen i hela parken.   Parken passade oss alla. Hade ettåringen varit lite större hade vi nog dock fått svårt att hinna med allting under en dag. Likaså om tjejerna inte kunnat springa iväg lite själv på det de ville göra och se. Rekommenderar därför att vara där i 2 dagar om man verkligen vill se allting. 

Det fanns tex fler shower som varit kul att titta på.   Ett tips är att ta på sig bekväma skor. Det är en bit att gå och det är väldigt kuperat. 

Vissa backar var det riktigt tungt att gå i med barnvagn.  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se