En dag på Kolmården som testfamilj
Annons
Reseberättelse:

En dag på Kolmården som testfamilj

(Sverige , Norrköping , Kolmården)

Delfinshowen bör ses

Här kan du träffa bamse och hans vänner

Utsikten från safarin

Jag och min familj som består av mig själv och  pappan i huset och våra 4 barn på 9,6,3 år samt 7 månader fick i år nöjet att vara testfamiljer för Kolmården vilket vi blev jätteglada över. Igår den 10 juli var de då dags att åka vi åkte hemifrån tidigt för att kunna ta de lungt på vägen så vi var framme i god tid och kunde ta de lite lugnt innan dom öppnade parken.

När vi kom in hade vi sedan tidigare bestämt att vi skulle börja med de aktiviteter som oftast har långa köer längre in i parken.Detta är ett bra tips som gör att du sparar mycket tid.

vi gick först till Safari,ingen kö så vi kom in direkt.Safari är en linbana som svävar ovan djuren vi hade tur med många pigga djur så vi såg både björnar och många lejon med små söta ungar giraffer älgar hjortar å rådjur va även några av djuren du fick se från ovan.

sedan gick vi vidare till årets nyhet Wildefire inte heller här hade de hunnit bli nån kö så vi passade på att åka flera gånger detta va verkligen en attraktion utöver de vanliga.9 åringen älskade den han åkte flera gånger vi andra nöjde oss me upplevelsen en gång.

Efter denna upplevelsen passade vi på att stanna kvar lite vid marine värld innan allt folk hunnit dit här fanns de ett par karuseller till delfinexpressen och sjörövarskeppet.

Efter de gick vi på sälshow en rolig show att besöka.

Sedan var de dags för lunch som vi valde att äta på marine värld innan vi gick vidare.De finns mycket olika sorters mat i parken och till helt ok priser.vi åt hamburgare och kebabtallrik.men finns även många platser att sitta och ha med dig egen mat på.För oss som hade en liten bebis me oss fanns de också gott om barnstolar och mikrovågsugnar att värma barnmat i.och skötbord runt om i parken

Efter maten gick vi för att kolla lite på djuren och fortsätta till bamses värld där vi fick träffa bamse och hans vänner här fick dom som ville passa på att kramas med världens starkaste björn och hans vänner Skalman och lille skutt och besöka deras hus.Här fanns även en hel del karuseller med tema bamse så som honungsburkarna,godiståget och skalmansbilar.Här kan du också handla med dig en bamsetröja eller en honungsburk full med godis,eller kanske prova på farmors köttbullar.Här spenderade vi en stund vilket alla barnen uppskattade.

kl 1600 var de dags att besöka delfinshowen en show du inte ska missa om du besöker Kolmården de är verkligen en upplevelse att se men man bör komma i tid långa köer och mycket folk trots 3 shower under dagen.

Efter showen gick vi vidare för att kolla in alla djur lite mer ordentligt vi såg elefanter noshörningar zebror kameler tigrar snöleoparden apor mm vid aporna passade vi på att sätta oss för att ta en glass och kolla lite mer noga på de härliga aporna och deras konster. Sedan gick vi också till barnens lantgård där man fick gå in till får och getter som var väldigt keliga,detta va mysigt för både stora och små.

Här fanns också ett matställe med bl.a. Crepes med olika fyllningar.

Sedan gick vi tillbaka in i ett hus med ormar och lite andra smådjur men fortsatte sedan för att se dagens sista show med bamse och hans vänner och åka ett par karuseller till

Tillsist provade vi på lekparken med många rutschkanor å gungor mm innan de va dags att gå mot utgången. Vi avslutade dagen med en korv precis utanför.

Samanfattningsvis är Kolmården en riktigt bra park med bra variation av saker som passar alla åldrar mina barn älskar både djur  karuseller och bamse så detta passade perfekt.En ren och fin park med gott om toaletter och sittplatser.

Men det är en stor park så tänk på att ha bra skor då man får gå mycket de finns även skrindor att hyra till barn med trötta ben.

vårat tips är att skynda sig till de ställen som brukar bli mycket folk på först å sen liksom ta de andra bakvänt så gjorde vi å på så sätt slapp vi köer och han med mycket mer under dagenoch att dom har öppet så pass länge som till 20,00 gör ju oxå att man hinner med mer.Men att tillbringa mer en en dag här är inga problem då de finns mycket att göra.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se