En dag på Astrid Lindgrens värld!
Annons
Reseberättelse:

En dag på Astrid Lindgrens värld!

(Sverige , Vimmerby, Astrid Lindgrens värld )

Emil

Bröderna Lejonhjärta

Bröderna lejonhjärta

Vi besökte Astrid Lindgrens värld en dag i juli. En varm sommardag med solsken hela dagen! Som gjort för trängsel! Men vi upplevde det inte trångt, förutom vid föreställningarna men även det gick bra. Första tipset blir att redan hemma/ innan ni går in i parken välja ut de föreställningar ni vill se. Man bör vara där i tid för att få en bra plats. 

 

Våra barn är 6,5 år och 9 år. Dom fick välja en föreställning var, sen valde vi vuxna en. Yngsta sonen valde Emil i Lönneberga och det var en fantastisk föreställning! Jätte duktiga skådespelare. Äldsta sonen valde Karlsson på taket som också var bra men däremot så var det trångt vid den scenen. Både vuxna och barn såg rätt dåligt fast vi var i tid. Jag (mamman i familjen) valde Pippi Långstrump och det bra en väldigt bra föreställning med skeppet som åkte på vattnet bredvid villa villekulla! 

Parken är en upplevelse då det är fina små gator och hus. Verkligen fint uppbyggd och väl omhändertagen! Bara att gå runt är trevligt! 

 

Maten då? Det var lätt att välja mat och restaurang! De flesta serverar näringsriktig mat och ingen snabbmat- det uppskattas. Vi valde köttbullar och det var gott. Upplevde det inte trångt vid maten utan vi fick platser trots att det var en dag med mycket folk. Men vi åt runt 12-13 tiden då det var många föreställningar - så det är ett tips! 

 

Det vi hade velat sett mer av var bröderna Lejonhjärta. Min äldsta son tyckte det var spännande när vi gick förbi föreställningen. Den var dock full (likadant med Ronja Rövardotter) så där lär man vara i tid. 

 

Bästa med parken:

Föreställningarna och omgivningarna! 

Maten, finns bra mat att välja på. 

Allt är barnvänligt och naturen runt om gör det ändå lugnt med mycket folk. 

Sämre med parken:

Allt är dyrt, inträdet är dyrt speciellt för vuxna och även maten. Man kan komma billigare undan med matsäck. Finns fina platser att sitta på.

Trängsel vid föreställningarna, lär vara i god tid under högsäsong vilket gör att en del tid går bort på att vänta. 

Vad tyckte barnen? 6 åringen älskade det och var väldigt intresserad! Jag skulle säga att han var i helt rätt ålder, varken för stor eller liten. Utan kände igen de flesta och ville kolla på flera föreställningar. 9 åringen kändes emellanåt för stor. Bröderna Lejonhjärta hade passat honom bra men en dag räckte gott och väl för han. Han hade en rolig dag men ville åka hem vid 16-17 tiden. Ändå är det en upplevelse och barnen hade riktigt roligt! 

Räcker en dag? Både ja och nej. För oss räckte en dag. 9 åringen hade inte velat gå en dag till men jag och 6 åringen hade nog kunnat göra det. Planerar man sin dag så tycker jag en dag räcker. Vi lekte inte så mycket vid lekparker utan satsade på föreställningar! 

sista tipset blir att ladda ner appen i förväg där tider för föreställningarna står! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se