Trevlig eftermiddag på Tropikariet i Helsingborg
Annons
Reseberättelse:

Trevlig eftermiddag på Tropikariet i Helsingborg

(Sverige, Helsingborg, Tropikariet)

Träffar frigående lemurer.

Klappdammar med doktorsfiskar.

Flitiga kalråttor

Kamelont.

En regnig eftermiddag i juli behövde vi hitta på något trevligt med barnen (6, 8 och 10 år gamla) och bestämde oss för att åka till Tropikariet. Vi fick den sista parkeringsplatsen och förväntade oss trängsel inne på Tropikariet (pga många besökare) men det var ingen fara alls. Kanske hade vi tur men allt folk hade fördelats bra på de 4 olika våningarna. 

Vi fick information i entrén om att det fanns en krokodil att klappa i källaren, varefter vi gick ner för att hälsa på denna 6-åriga tjej-krokodil. Detta var helt klart mycket uppskattat av barnen!

Akvariet i källarplanet är mycket fint och vi fick se alla hajarna bland annat. Vidare hamnade vi hos klappdammarna där vi fick stoppa ner händerna och massor av Doktorsfiskar kom och nafsade på händerna, det kittlade ganska bra och var en ny, kul känsla. Även putsarräkor kröp upp på händerna.

Mycket bra ordnat med klappdammarna och personal fanns hela tiden i närheten för att svara på frågor och se till att det gick rätt till, det var mycket folk vid dammarna då de är populära.

På de andra våningarna besökte vi regnskogen, ett mörkt rum med flygande fladdermöss och andra djur och Sydamerika med världens giftigaste groda, Madagaskar med frigående lemurer som kom väldigt nära oss. Häftig känsla och upplevelse. På Afrika-avdelningen fanns ormar och reptiler.

Vad vi imponerades över är att det finns så många ovanliga arter samlade på ett och samma ställe, över vår förväntan, de har verkligen lyckats få dit t ex giftiga arter. Det stod lagom mycket beskrivet om varje djur vid montrarna.

Kalråttorna som arbetade flitigt och ormar på nära håll var fler intressanta och uppskattade djur vi fick se.

Hela vår familj var nöjda med upplevelsen! Vi var där i ca 2,5h och det kändes som lagom tid vilket innebär att det är ett perfekt ställe att besöka för en halvdag, vi rekommenderar ett besök hit.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se