Kul på Fenomenalen
Annons
Reseberättelse:

Kul på Fenomenalen

(Sverige, Visby, Fenomenalen)

Vi var två familjer med totalt 7 barn i åldrarna 2-12 år som besökte Fenomenalen under en förmiddag. Det vi först tyckte var att det var litet. Vi har tidigare besökt Technichus i Härnösand och Innovatum i Trollhättan. Men trots sin storlek hade de en hel del roliga aktiviteter att göra. Det första som alla fastnade vid var badbolls jordgloben som "svävar" i luften. Nästa stopp för alla barn var gröna skärmen där du ser dig själv vara fotbolls målvakt. Det tror jag vår yngsta pojke som är 2.5 år var roligast. Han fick man slita därifrån.

Andra ativteter så som dragkamp, gå på lina, snurra i stol, bygga med olika kugghjul, roliga spegla mm var också uppskattat. Precis när barnen ledsnat lite bjöd de på ljusshow. Den var uppskattad av barnen (alla utom 2 åringen), trots att det var trångt och varmt.

De hade även en liten affär där man kunde köpa lite olika roliga saker så som till exempel experiment, mikrokop, dragdjur, lysande ögon (som också var med på ljus showen). Vill man inte bli av med pengar få man hålla sig därifrån :)

Vår största son på 12 år ledsnade först. Så efter att ha varit där i lite över två timmar begav vi oss därirån. Det är roligt att spendera en förmiddag där om man är less på sol och bad eller vid dåligt väder.

Jag tycker att det passar bäst för barn närmare 3 år till 8-9 år.

Det fanns ingen cafeteria eller kiosk inne på stället på gott och ont. Å andra sidan ligger det nere vid hamnen så det finns ställen nära om man är sugen på glass eller annat (bland annat en stor glassbar med ca 100 olika sorters smaker, från surtrömmings smak till supergod vattenmelon).

Alla barn fick betygsätta även vi vuxna. Medelbetyg blev då ca 7 av 10. Om de inte tidigare varit på liknande ställen tror jag betyget blivit högre. Det som drog ner var just storleken och att det ibland kändes lite trångt. Kunde till exempel inte ha dragkamp fullt ut för man gick då mot andra saker. När vi var där var det inte så mycket folk men det rullade in mer och mer och på slutet blev det lite jobbigt mycket folk.

Men ett rolig ställe som jag tycker är värt ett besök.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se