Testfamilj Navet
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Navet

(Sverige , Borås, Navet Science center)

Vädret hade varit sådär ett par dagar när jag och min vän sa till våra pojkar på sex år att vi skulle åka till Borås en heldag. I Borås brukar det ju regna som man säger i folkmun så vi packade med oss regnkläder men just denna dag så var det uppehåll. 

Jag hade parkerat i ett parkeringshus vid högskolan ner emot ån tidigare och sa till min vän att den passar bra inför resten av dagen. 10 kr i timmen fram till 18 och sen 2 kr i timmen. Vi kom ut ifrån parkeringshuset och tittade på kartan var Navet låg. Och vips var vi där. 

Killarna sprang fram till vattnet där man kunde prova att göra ett darrtest på rör. I vattnet var det en fontän som många barn ville fram till. Det otäcka var att det inte fanns ett staket så föräldrar med mindre barn blev rätt svettiga och många diskussioner och tårar blev det. Detta tyckte både jag och min väninna är något som Navet behöver fundera över. Vi satt och hade picknick på fina bänkar utanför och hann då se många "bråk" om vattnet. 

Väl inne på Navet blev våra pojkar helt tokiga. Det fanns så mycket roligt att se. Tjejen i kassan berättade att vi skulle följa en grön linje så kom vi rätt. Vid entrén fanns det möjlighet att äta. Det fanns ett litet café och en liten butik. Kläderna kunde man lägga i ett fack i en stor hylla med massa fack. 

Det fanns olika teman exempel:

Energi,återvinning, second hand, man kunde se hur mycket kött man åt per dag i Borås, man kunde göra figurer till skuggteater, Vattenrum, astronomi, dinosaurieutställning, High tech rum, mechano, man fick såga, borra och slipa en träbit, ett stort pysselrum med massa pysselsaker, mattematikrum etc. 

Man kunde lätt tillbringa många timmar här. Dock undrar vi varför dem stänger klockan 16? Kunde lätt ha öppet till 18 och det skulle då underlätta för personer som kommer längre ifrån som till exempel vill besöka sommartorsdagarna i Borås. Blir då många timmar dötid. 

Något som vi är mycket imponerade över är att dem hade ungdomar/personal i princip varje del som lätt kunde guida förvirrade föräldrar och barn något vi inte är vana sedan besök hos andra science center.  

Dagens stjärna gick till den personal som såg att min väninnas son var panikslagen över vad han tyckte det höga ljudet inne hos dinosaurierna. Hon kom fram, undrade vad som hade hänt. Min väninna förklarade situationen och hon säger då: berätta detta för en kollega på andra våningen så kommer ni få gå ut på en balkong så ser ni allt ovanifrån och då är inte ljudet lika högt. Wow vad omtänksamma. På andra våningen var det inga problem med att komma ut balkongen och pojken vart mycket nöjd och vågade i slutet av besöket gå där nere. 

Vad tyckte pojkarna mest om att göra:

* dinosaurierna 

* flygsimulatorn

* mechano

* High techrummet 

* såga, borra, slipa en träbit

* pysselrummet - jag blev alldeles wow! Jag ville ha allt hemma. 

 

Vad tyckte mammorna mest om: 

* inredningen - blandning av det gamla och nya föll sig väldigt fint

* att man lätt kunde få hjälp av personal

* mattematikrummet

* mechano 

 

Vad saknade vi? 

När man är på andra våningen och är inne i leken, så märker man nej energin är på väg att dimpa hos barnet. Då måste man ner igen och gå igenom många rum för att ta sig till caféet. Önskar att det låg mer i mitten. För pojkarna hade ingen vilja till att gå ifrån över våningen med mechano, pyssel, High tech etc. 

Kommer vi komma tillbaka? Alla fyra sa absolut ja efteråt. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se