Fårup Sommarland
Annons
Reseberättelse:

Fårup Sommarland

(Danmark, Fårup Sommerland)

Orkanen

Orkanen

Lynet

Sommarens semester blev en vecka i Danmark. Med två tonårsbarn där datorer och spel är mer spännande, än en vecka på semester med familjen. Då är de svårt som förälder att hitta på något spännande äventyr. Oavsett om man är förälder, far-morföräldrar eller bara den som älskar sina syskonbarn.

Men vem tycker inte om att åka fartfyllda bergochdal-banor, forsande stockar, och snurrande karuseller. För att sen avsluta med ännu mera fart i vattenlandet.

Full av förväntan begav vi oss från Gävle ner till Danmark. Boendet hade vi bokat på Saltum Strand Camping & Cottage, endast 10min med bil till Sommarlandet.

Vid Sommarlandet fanns det Stor parkering, och vi var där vid öppning (högsäsong) och fick parkering nära ingången. Utan att behöva stå i kö.

Inne på Sommarland visste vi inte var vi skulle börja. Forsränningen eller Bergodalbanan i trä. Med liten snabb överläggning med Familjen och en karta överområdet i handen, så började vi avverka karuseller, och studsmattor och bergochdalbanor. Favoriterna var Orkanen, där de riktigt kittlas i magen när man känner G-krafterna trycka ner en i sitsen. Fårup Rafting, forsränning, var en speciell upplevelse. Ett måste när man besöker Fårup Sommarland. Känslan att åka gunga runt i en liten rund ”båt” som stutsar fram i forsens vågor. Räkna med ett blötare utseende…

Som avslutning klättra vi alla i Höghöjds-banan. Nät, tunnlar, broar och rutsch-kanor.

Det var mycket bra Sommarland för äldre barn och tonåringar i blandade åldrar. Många snabbmatställen med liten kö. Vi åt buffén på ena restaurangen, men vi alla blev väldigt besviken. Dyrt (dricka ingick inte)och litet utbud på mat.

Tyvärr så fick vi inte vädret med oss i vattenlandet. Kalla vindar gjorde att kylan blev påtaglig när man inte var i vattnet. Och därför kort visit i den delen.

Enda negativa var att de var otroligt mycket getingar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se