Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Carpe Adventures » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på alla Carpe Adventures familjeäventyr!
Lekogram.se » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på valfritt lekogram!
TT-Line » Med Barnsemesterkortet får du 15 % rabatt på Travem&uu...
Fler erbjudanden »
 » Weekend
Reseberättelse:

En dag på Knuthenborg Safaripark

(Danmark, Knuthenborg, Knuthenborg Safaripark)

 

Resan till Knuthenborg Safaripark gick i början på semptember och vi var två familjer med barn på 1, 2, 4, 7, och 12 som åkte. Vipackade in oss i vår stora bil.Det skulle ta oss 4 timmar ca att köra från Ljungby till Knutenborgs safaripark.

Vi startade kl 6.30 och stannade halvvägs i Danmark för att fika lite. Vi kom fram kl 11.30. Det var en helt underbar dag med sol och ca 26 grader. Trots att det var den 1 september så var det sommar än.

Vi vevade ner alla rutorna och startade våran resa in i Afrika. Där såg vi getter & åsnor. Dom gick i flockar, så vi hoppade ut ur bilen och gick in i flocken. Barnen tyckte att det var jätte mysigt. Vi klappade en liten bebis åsna och lite större åsnor. Det märktes att djuren var vana vid människor.

Efter att vi hade varit där en stund så åkte vi vidare över till savannen, där mötte vi stora giraffer, barnen var så fascinerade av dessa enorma långhalsade djuren. Vi såg även zebror,strutsar, antiloper och noshörningar. Alla levde ihop på savannen men de flesta djuren gick i flock.

Vi stannade på Afrika delen i över en timma och åkte även tillbaka till Afrika två gånger till under dagen.
Vi åkte sedan vidare till Asien. Där träffade vi bl a på råddjur, kameler, vattenbufflar och oxar. Vi stannade där i ca 1 timma och även hit återkom vi två rundor till.

Efter det åkte vi vidare till Tigerskogen. Navkhåret reste sig på mig som chaufför innan vi åkte in genom grindarna. Vi såg till så att alla fönster var uppe och låsta. All barnen satt tysta för vi ville inte dra till oss onödig uppmärksamhet.

Tigrarna var dock väldigt trötta så vi såg tyvärr inte mycket av dom. De flesta låg och vilade, dock var det en tiger som hela tiden gick och vaktade fram och tillbaka. Denna rundan tog ca 15 min. Vi åkte tillbaka till tigrarna en gång till under dagen men det var samma otur då. Vi fick reda på i efterhand att man skulle åka till tigrarna direkt på FM när de öppnade för då var de pigga.

Det fanns även olika tider som de matade tigrarna på som man fick titta på, men vi var aldrig i närheten då tyvärr.

Vi åkte sedan vidare till Apskogen. Detta tyckte alla barnen var det roligaste i hela djurparken. Vi åkte tåget som går genom Apskogen,  barnen fick AP godis att mata aporna med. När tåget kom in innanför stängslet hoppade alla aporna upp runt om och på tåget för att äta godiset som barnen petade ut genom små hål i fönsterna. Det var så roligt, och vi föräldrar tyckte också att det var jätte roligt. Det blev två rundor i tåget, vi hade nog kunnat stanna hela dagen där men det var så varmt inne i tåget och vi var ju tvungna att åka vidare.

Jämte inhägnaden med aporna fanns det en liten bro över till en liten mysig stig där vi gick in i en liten skog, lemurskogen där stod vi öga mot öga med lemurer, hjortar och andra små apor.
Vi tog oss sedan vidare mot Amerika. Där träffade vi på bisonoxar och älgar. Vi åkte genom fasanskogen och fågel skogen där vi stötte på många olika sorters fåglar.

När vi var klara där så var vi hungriga och klockan var ca 15.00. Vi åkte till Limpopoland för att äta och barnen fick springa av sig lite. Här stannade vi i 2 timmar och vi hade behövt minst 2 timmar till där. Det var det näst roligaste tyckte alla barnen. Det fanns så mycket roligt att göra,  man kunde klättra i berget, åka flotte, leka i den stora lekplatsen, hoppa på en gigantisk stor studsmatta, springa genom vatten som sprutades ut som i en dimma. Barnen hade så roligt! Maten var god, det var ingen wow upplevelse men den gick att äta. Vi besökte även sovenirshopen där fick barnen med sig sovenirer hem.

Min stora pojk som är 12 år åkte congo splash flera gånger, han tyckte den var jätte rolig. Det resulterade även i att han fick åka hem utan kläder då han blev alldeles blöt.

Till slut fick vi ge oss eftersom vi hade mer att se men bara en timma kvar. Dagen gick så snabbt och vi hade behövt några timmar till.

Vi åkte vidare till vargskogen. De vita vargarna låg och vilade nära vägen när vi kom. Några tittade upp och rörde på sig. Det hade kommit några varg bebisar som vi spanade efter men tyvärr såg vi inte dom.
Påvägen ut från djurparken så stannade vi till vid vandholmsmarken där det strosade ponny,  kor, getter och andra klappdjur. Barnen var väldigt trötta och ljudnivån i bilen var hög. Så det var bara stora killen dom gick ut för att säga hejodå för denna gången.

Rekommenderar verkligen knutenborgs safaripark. Man kan göra som vi gjorde att åka över dagen men man kan även passa på att stanna en natt eller två på lalandia rödby som endast ligger 20km bort.
Man behöver en heldag där minst. det är lätt att hitta dit och lätt att ta sig runt. Man får en karta och en informationsbok när man kommer.

Roligast tyckte barnen att Apskogen var och sedan limpoland. Men de älskade även att vara i Afrika och savannen.

Hit vill barnen åka i sommar igen, de tittar ofta på alla bilderna som jag tog när vi var där.

Högsta betyg till parken och det som finns att göra där. Medel betyg till restaurangen. Det finns även möjlighet att ta med sig egen mat och fika och stanna på flera ställen i parken.

Av: tessanakay (25 Januari 2017, 14:25)

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se