Annons
Reseberättelse:

Minivärlden

(Sverige, Ljungby, Minivärlden i Ljungby)

Vi var tre laddade killar som åkte för att uppleva minivärlden i Ljungby. Jag hade aldrig varit där tidigare även om jag inte bor så långt bort. Sönerna gjorde ett besök i vintras och de var laddade för att få se och prova igen! Vi fick stämplar på handen och gav oss av in i minivärlden. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men jag blev förvånad över vilket stort minilandskap som var huvudattraktionen! Så mycket detaljer och så många tåg som körde runt, runt. Genom hela landskapet gick tågrälsar, och i tunnlar under landskapet också. Ena tåget hade en kamera så man kunde se sig själv på en monitor när den körde förbi. Där vinkade vi frenetiskt och funderade vilket tåg det var. Efter ett tag gav vi oss vidare in och tittade på tennfigurer och testade stora modelltåg. Det vill säga jag kollade på tennfigurer i små landskap från historiska slag och sönerna körde tåg... Yngsta sonen testade även att tillverka ett miniträd som vi köpte med oss hem. Det fanns även mer pyssel, men det fanns för mycket annat som lockade.

Sedan gick vi in och tittade på legoutställningen. Det var flera stora lego technic satser som visades i en monter. Killarna har testat morbroderns stora byggen, så att bara se dem stillastående bakom glas var inte lika spännande. Jag uppskattade som vanligt lego... Pallen med legobitar kom vi tillbaka till senare. I detta rummet fanns även en dressin och andra gamla detaljer. Här fanns även ett landskap som föreningens ungdomarna höll på att bygga på. Det fanns även ett till större landskap som höll på att byggas upp.

Sedan var det dags att styra tågen i två mindre landskap. De kunde köras framåt eller bakåt och farten kunde styras steglöst. Vi testade också att styra en balanserande robot genom en labyrint. Man styrde med en surfplatta och det var inte helt enkelt. 8 åringen klarade det väldigt bra, medan 5 åringen tyckte det var utmanande.

Vi åt lite frukt och byggde lego tillsammans ett tag innan vi utforskade det stora landskapet mer. Där fanns alltid mer detaljer att upptäcka och på olika ställen fanns det knappar att trycka på så det hände saker. 

Innan vi gick för dagen kollade jag in caféet, och upptäckte att det var ett ganska begränsat utbud, men det fanns kaffe, the och saft och glass, och någon kaka också tror jag.

Vi var nöjda med besöket och så inponerade av det arbete som ligger bakom!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se