Testfamilj
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj

(Danmark, Rödby, Lalandia)

Vi är en familj som på denna resa består av 2 vuxna, en 4-åring och en 12-åring.
Från Sveriges gräns Malmö var det inte så läng väg att köra över till Lalandia Rödby, det tar ca 2 timmar vilket är skönt då vi har en otålig 4-åring med oss. När vi kom fram fick vi nycklarna tidigare än incheck och vi kunde landa direkt. Stugan var tillräckligt stor och fräsch, det fanns plats till 6 personer varav 5 sängar och en soffa. Sängarna och dess täcken/kuddar är helt ok men p g a snedtaket kändes sängarna smalare och man slog i armarna då man vände sig i sängen. Det finns allt man behöver i köket för att klara av köksbestyren såsom porslin, vattenkokare, kaffekokare, spis/ugn, diskmaskin och även disktabletter. Det som man bör tänka på är att vattentanken inte är så stor så efter besök i vattenlandet är det bäst att duscha där eftersom man annars riskerar att få duscha i kallvatten. Man bör även tänka på att det är begränsat med toalettpapper, man får själv köpa mer utöver den rulle som finns. Elementen går på el och första natten vaknade vi av att det var mycket kallt, vi hade skruvat upp några element när vi kom fram då det var kyligt. Vi fick ringa vakten då ingen el fungerade och trevlig som han var fixade han reläknappen som slagit till, detta var något som vi själv kunde fixa om det hände fler gånger. Lyxigt var att det fanns tv med några svenska kanaler så man kunde följa lite nyheter och program på kvällarna. Bland papperna man fick vid incheck fanns det många fina kuponger att nyttja vilket vi gjorde. Vi hade med oss frukost och snabblagad mat som vi tillagade mellan aktiviteterna. En gång åt vi på restaurang Rödby Steakhouse inne i Rödby, men man kunde inte betala med kort utan familjen fick sättas i pant medan pengar hämtades från automat ? Men god mat var det och prisvärt gentemot inne på Lalandia. Vi beställde även en gång på Lalandia Il Bambino hämtpizza för 2-3 personer, den var mycket god och prisvärd. Lite förundrade blev vi då vi beställt vitlökssås sidan om och när vi öppnade burken bestod det av ca 1 cm hög olja blandad med pressad vitlök, inte vad vi förväntade oss. Men vi kompenserade det med att köpa cremé fraiche i butiken och blanda med. Butiken å sin tur har vad man behöver i dagligvaror och lite till.
Något som vi blev lite besvikna över är att vi kom dit 31/10 halloween. Men de hade redan firat Halloween 10/10-21/10 och nu hängde det bara julpynt överallt, visst var det fint men kändes fel.
Utanför i inhägnad går en massa getter som är mycket vänliga, 4-åringen ville gå in till dessa varje gång vi gick förbi och klappa dem.

Vi besökte leklandet Monky Tonky som blev 4-åringens favorit. Här finns allt för barnen och tillräckligt stort för att föräldrar också kan krypa runt och roa sig. Minus är att elbilarna som barnen kan köra kostar pengar. De har kreativ verkstad med målning av saker, man får dock betala för saken som barnen ska måla och därefter får de välja 4 olika färger. De provade även på att göra egna karameller, här måste man anmäla sig innan och betala en peng. Vi fick mycket hjälp av personalen som ombokade vår bowling så barnen kunde göra godis, då detta bara är vissa klockslag och vissa dagar. Som vuxen och att barnen kan leka själv finns det så man kan köpa lite kaffe/läsk/godis medan man sitter och väntar. Denna aktivitet passar då kanske för barn upp till 8-10 år som vi upplevde det.

På badlandet finns det mycket för olika åldrar, 12-åringen och jag själv fastnade för pipeline där man åker 2 styck på dubbelring genom en vattenrutschkana, där finns även en större då man kan sitta 4 stycken. Jobbigt är att man ska gå med ringen uppför många trappor, men väl värt det. Vi tyckte även om forsen som dock var lite kallare vatten och strömt, men mycket skoj. Man får se upp så man inte krockar med andra då många åker samtidigt huller om buller. Dessa aktiviteter är ju inget för de mindre barnen, och prova inte då det är svårt som vuxen att hålla fast någon i ett bra grepp.
Vår 4-åring älskar de vanliga vattenrutshkanorna och helst den röda som är längst och läskigast, sen sprang han snabbt upp från bassängen när klockan ringde och det var dags för den stora tunnan med vatten att tömmas över de väntande badarna. Vi var även nere i den nybyggda barnavdelningen, där är det lugnt och mycket varmare vatten men han tyckte nog att han var för stor.
Utomhusbassängen känns inget speciellt (men nu är det höst) och bubbelpoolen som även den var utomhus var det lång väntetid innan bubblorna satte igång efter att ha stängts av. Vi åt lite lunch här och konstaterar att det är dyrt för en familj med dryck och mat, och man får inte medtaga egen fika.
Denna aktivitet passar alla åldrar som tycker om vatten.

Skridsko som vi tänkte att detta fixar lilleman med hjälp av de hjälpmedel som finns att tillgå, funkade inte alls då han inte hade balansen att ens stå på skriskona. När han ramlade baklänges fick han ställningen över sig och om han lutade sig fram for ställningen iväg. Inte ens vi som vuxna kunde hålla han uppe. 12-åringen gick det lättare för och hon tyckte det var roligt. Positivt är att hjälpställningen finns i två storlekar. Detta är en aktivitet som inte ingår i armbandets kostnad utan kostar extra, då ingår skridsko och hjälm.
Denna aktivitet känner vi att barnet måste kunna stå på ett par skridsko för att kunna fixa, men kan de bara det så passar det alla åldrar.

Bowlingen gick jättebra och med hjälp av både sidoskenor och bollställning för det minsta barnet funkade allt. Problem som vi stötte på här var att det kanske var lite personal som både fick ta kassorna, beställning och hjälpa de som spelar. Så när en kägla fastnat i rännan och vi inte kunde fortsätta spela fick vi vänta kanske 5 minuter innan hjälp nådde oss.  Men i övrigt var personalen mycket trevlig och tillmötesgående. Fast barnen tyckte inte detta var något jätteroligt, utan det var mer vi vuxna som tyckte om denna aktivitet. Detta är en aktivitet som kostar och inte ingår i armbandets kostnad, samt att skohyran inte är inkluderat i priskostnaden man ser på skylten.
Passar från 4-5 års ålder om man kan bära klotet tycker vi.

Det finns även uppträde för barn och innan föreställning gick skådespelarna runt och gjorde reklam, men vår minsting blev mycket rädd för dem och deras utklädnad så vi besökte inte ens föreställningen trots att vi från början hade planerat in det.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se