Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
EkoLeko » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på hela din beställning! ...
SEA LIFE Helsinki » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré
Anakkana® – säker frihet » Med barnsemesterkortet får du 25% rabatt på ditt första köp i Anakkanas webk&...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning
Reseberättelse:

Familjens favorit

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Savannen

Vi bor ca 2h bilväg från Borås så vi försökte vänta ut en bra dag utan regn för att besöka Borås Djurpark vilket inte visade sig vara det enklaste när det gällde svensk sommar och Borås. Men vi höll tummarna att SMHI skulle ha sätt och satte oss i bilen. Väl framme i Borås bröt världens regn ut och vi beslöt oss för att äta lunch på McDonalds och hoppas att det bara var en skur.

När magarna var mätta så hade regnet lagt sig och vi begav oss upp sista biten till djurparken. Borås djurpark är ett ställe vi besökt årligen sen dotter föddes för 8 år sen och varken vi eller barnen (8år och 4 år) tröttnar aldrig. 

I år hade de byggt om entren och byggt en lång gångbro upp till savannen, ett klart lyft då man innan behövt dra barnvagnen upp för en lång tung backe för att komma upp till savannen. Längs med gångbron satt bilder och info om olika djur och barnen tyckte det var superspännande redan där.

Väl uppe på savannen möttes vi av giraffernas nyfika huvuden och en busig elefantbebis till barnens stora glädje.

Då vädert varit lite instabilt så var det inte så mycket folk i parken och barnen fick verkligen möjlighet att utforska allt utan att trängas.

Tyvärr innebar vädret att en hel del av glasskioskerna i parken var stängda. Då vi ätit lunch utanför parken så testade vi inga restauranger vid det här besöket, men vi har testat dem vid flertalet tillfällen innan, och vår favorit är restaurangen vid Savannen där man kan hitta bra mat även till barnen. Då vår dotter är multiallergisk så är det inte alltid det lättaste att hitta mat, men i den restaurangen har vi alltid hittat mat som hon kunnat äta.

Dagens bästa var att vi lyckades se när de matade björnarna som även de hade ungar. Barnen tyckte det var fantastiskt roligt att se björnarna simma runt och leta efter äppelbitar.

En annan favorit är den stora lekplatsen som de hade byggt om sen vi var där sist. Räkna med att barnen fastnar en bra stund här. Vid lekplatsen så finns möjlighet att grilla korv (det finns även vid björnarna där det finns en mindre lekplats), det finns även glasskiosker (dock kan de vara stängda vid dåligt väder eller lågsäsong).  

Även barnens zoo där man kan gå in och klappa getter, grisar och får är populärt. 

Det mesta i parken är gratis (förutom mat), dock finns det lite småsaker som att köra en minigrävmaskin, ponnyridning etc som kostar lite extra. Allt detta är lokaliserade i slutet av parken.

 

Vi hade igen en fantastisk dag på Borås djurpark och vi kan varmt rekommendera det. Tänk på att ha med en vagn till mindre barn då det är rätt långt man går under en dag. Man kan hyra mindre skrindor i parken men kommer man en fin dag mitt i sommaren kan de vara slut.

Av: Tiptoe (5 Mars 2018)

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se