high chaparral för en (nästan) dag
Annons
Reseberättelse:

high chaparral för en (nästan) dag

(sverige, småland kulltorp, High Chaparral)

Zorroshow

Lucky Luke show

Jag och min son åkte med en vännina och hennes son. Båda sönerna är 7 år. Vi åkte över dagen och kom dit strax efter halv tolv mitt i högsäsong så den 22 juli, i går. Jag hade väntat mig mycket folk en fin söndag i högsäsong men inte alls för mycket och det fanns sittplats under alla shower.
Nu har jag varit där som liten och min son har redan hunnit vara där ett par gånger faktiskt.

Och eftersom jag varit där flera gånger gillar jag såklart stället.
Entren är rent för dyr 320 kr även för barn (över 100 cm) men tyvärr är det den prisklassen på många ställen.

Det är lagom stort överblickbart område. Olika shower att titta på och däremellan kan man titta på indianby, åka tåg där det är fejkat tågrån (50kr), åka ångbåt , vaska guld (30 kr, rida en kort tur eller åka diligensvagn. Min sons favorit är att leka bland mindre trähus som är uppbyggda som en by där de kan springa på taken och jaga varandra. Det finns också ngn annan aktivitet som hjälpa till bygga ett hus mfl.

Jag har inte sett alla shower men Lucky Luke är den trevligaste och roligaste tycker både jag och pojkarna.

Wild west showen är lite seg i början och sen blir det väldans mycket pangande så hörselskydd är klart att rekommendera.

Zorro showen är också kul,för barn i af. Och barnen får chans att känna sig mer delaktga för man står mitt bland skådespelarna mer.

Vill man bara åka tåget och skippa tågrånet kan man hoppa på en station därefter.

Båtturen går rätt sällan men är en skön avkoppling och det räcker gott att åka en sträcka för den går sakta.

Maten där inne liksom kaffe är dyrt särskilt med tanke stället är mitt bland småland biliga mark så picnic är att rekommendera. Nu har jag bara varit där när det varit relativt bra väder så regnar det tror jag det är värre med sittplats inomhus. Jag har frågat om de inte har öppna grillar vissa tider på dagen, så som Tosselilla har, men tyvär inte.

Vad många nog missar är att där är en pool med vattenrutschbana vid ingången. Skönt att svalka sig en varm dag.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se