Testfamilj på Navet
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Navet

(Sverige, Borås, Navet)

Vi är en familj på två vuxna, en 6-åring och en treåring som har stort intresse av naturvetenskap och matematik. Därför blev vi glada av att få vara testfamilj på Navet i Borås.

Det var ett roligt ställe fullt av experiment, lärande, upptäckande och testande.

Här fanns matematiska spel, roliga mekanobyggen att se och själv bygga samt en häftigt rum om illusioner och synvillor som gav tips på saker att göra själv hemma samt mycket mer spännande.

Det fanns spännande saker för lärare inom naturvetenskap och matematik att ta med till klassrummet. Generellt upplevdes just det som en stor sak för stället. För skolor i närheten av Borås så rekommendera vi varmt att göra ett studiebesök med klassen till Navet. 

Som familjeutflykt; så hade vi en trevlig dag. Fantastiskt fint bemötande av personalen i all kontakt med dem både innan och vid besöket. Barnen fastnade framförallt vid vattenexperimenten. 

Vi upplevde dock att stället skulle varit mer uppskattat av barnen om de varit lite äldre; då de hade haft mer tålamod vid stationerna.  Så vi kommer gärna tillbaka om några år. 

Det fanns ingen skriftlig information vid de olika stationerna utan man fick själv testa vad man skulle göra. Det stimulerande upptäckarlusten men vi ser att det hade varit av värde om det fanns lite information om syftet kring stationen. Ett utvecklingsområde för Navet.

Man kunde handla kaffe och enkelt fika. Det fanns möjlighet att äta medhavd fika både utanför på bänkar vid Viskan eller inomhus i foajen. 

Slutligen ett ställe vi rekommendera att åka till med lite äldre barn än våra. Ett ställe som lever upp till sin slogan: Inga händer i fickorna. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se